© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.07.2019 09:40:21

MORATE VIDETI! SLAVILI jo bodo in SOVRAŽILI, to je VELIKA NOVOST slovenske lige, njena podoba pa … (foto)

alesfevzer.com

Novost v slovenskem nogometnem prvenstvu.

Sezona 2019/20 v Prvi ligi Telekom Slovenije je pred vrati, tik pred začetkom novih bojev pa je Nogometna zveza Slovenije javnosti predstavila tudi – novo uradno žogo tekmovanja! Žoga, ki bo v uporabi v PLTS, je nastala v tovarnah priznanega podjetja Nike, nosi pa zanimivo ime – Merlin. Da bo postregla tudi z marsičem čarobnim, ni dvoma. Da jo bodo številni slavili ob izjemnih zadetkih, je jasno. Da jo bodo tudi sovražili, ko bo šla raje v prečko kot čez črto, drži kot pribito.

zoga plts 2
NZS

Nike Merlin žoga je sicer tudi uradna žoga angleške premier lige, toda v Angliji bodo v novi sezoni uporabljali posebej stilizirano okroglo usnje, ki bo v uporabi zgolj na otoku. No, a če je uporabljena tehnologija dovolj dobra za premier ligo, bo tudi za slovensko ligo … Pa še tole: Nike se je pohvalil, da je nova Nike Merlin žoga kot ustvarjena za napadalce, saj naj bi jo bilo lažje poslati v mrežo tekmeca. Napoved je torej jasna: še več golov!

zoga plts 1
NZS

Še tole: v pretekli sezoni je bila v slovenskem nogometu v uporabi žoga podjetja Adidas. V novi bo vsak prvoligaš s strani NZS prejel po 42 žog Nike Merlin. 21 pred začetkom prvega dela sezone, 21 pred začetkom drugega.

zoga plts 3
NZS