© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.06.2019 14:20:16

Mura v FRANCIJO, Olimpija v TURČIJO! V tem trenutku se še najbolj nasmiha DOMŽALČANOM

alesfevzer.com

Znani so tudi tekmeci slovenskih predstavnikov v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa. Seveda le v primeru, če se bodo nogometaši Domžal, Olimpije in Mure tja tudi uvrstili.

Vsi trije slovenski predstavniki v ligi Europa bodo imeli v drugem krogu status nenosilca, kar pomeni, da so imeli vsaj na papirju na voljo precej težje nasprotnike.

Olimpija, ki ji je žreb v prvem krog namenil Rigasa, se bo v primeru uspeha v uvodnem krogu v nadaljevanju tekmovanja pomerila s turškim Malatyasporjem, prva tekma pa bo na sporedu v Turčiji.

Morebitnega tekmeca v drugem krogu kvalifikacij so dobile tudi Domžale, ki se bodo v prvem krogu pomerile z malteškim Balzanom. V primeru uspeha jih v drugem krogu čaka precej težji nasprotnik, in sicer ena od naslednjih ekip: Malmö (Švedska) / Ballymena United (S. Irska) / Runavík (Ferski otoki). Prvo tekmo bodo Domžale igrale doma.

Kar se tiče Mure, je pa zgodba precej drugačna. Murskosoboški prvoligaš je že v prvem krogu kvalifikacij dobil zelo zahtevnega tekmeca, saj se bo pomeril z Maccabijem iz Haife. Če bi mu uspel pravi mali čudež, pa bi ga v nadaljevanju čakal še en atraktiven tekmec, in sicer francoski prvoligaš Strasbourg. Prva tekma bo na sporedu v Franciji.

Prve tekme drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa bodo na sporedu 25. julija, povraten pa 1. avgusta.