© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.04.2019 07:34:27

Zakaj se Ante ŠIMUNDŽA ob izvajanju ENAJSTMETROVK Mure OBRNE STRAN!? Odgovor vas bo pustil odprtih ust!

Grega Wernig

Tisti, ki ga dobro poznajo oziroma sodelujejo z njim in so to počeli v preteklosti, vedo precej povedati o vraževernosti Anteja Šimundže.

Mariborčan na črno-beli klopi ima takšna in drugačna 'pravila', ki jih zagovarja v pričakovanju tekem in tudi med njimi. Eno izmed teh je očitno tudi to, da ne gleda izvajanja enajstmetrovke, ki jo ima na voljo njegova ekipa. Ko je Rok Sirk v 35. minuti dvoboja v Fazaneriji postavil žogo na belo točko, se je namreč trener Mure obrnil stran. Najstrožji kazni je 'pokazal hrbet' in pogled pred klopjo usmeril v tla. In to za tako dolgo, dokler koroški napadalec ni opravil svoje naloge, nakar si je lahko 47-letni strokovnjak privoščil nekaj sprostitve, z veseljem tako ali tako nikoli ne pretirava.

Toda ob tem je zanimivo, da je nedeljska vraža še zelo sveža. Nekdanji odlični napadalec se je tako odzval šele drugič, prvič je to storil na gostovanju v Novi Gorici, ko je bil z bele točke prav tako uspešen Rok Sirk. Izvedeli smo, da ga je k temu privedlo spoznanje, ker črno-beli v preteklosti pod njegovim vodstvom v vseh tekmovanjih in tudi na prijateljskih preizkušnjah niso unovčili lepega števila 'penalov'.