© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.04.2019 10:09:23

Predlani v KOPRU, lani v LJUBLJANI, letos pa bo FINALE POKALA v ... NZS določila prizorišče ZADNJE TEKME!

Nikola Miljković

Po dolgih enajstih letih se finale pokala vrača v Celje.

Nogometna zveza Slovenije je že konec marca odločila, kje bo letos odigrana finalna tekma pokala, čeprav je informacijo krovna organizacija precej skrila. No, med uradno objavljenimi okrožnicami se nahaja dokument, ki razkriva, da se bo po dolgih enajstih letih finalna tekma vrnila v - Celje! Tedaj se je tamkajšnji stadion imenoval še Arena Petrol, sezono 2007/08 je s slavjem sklenil Interblock, ki je bil v finalu pokala z 2:1 boljši od Maribora. Interblock zdaj nastopa v četrti ligi, celjski objekt nosi ime Arena Z'dežele, Maribor pa bo morda spet zaigral v finalu. Na prvi polfinalni tekmi je z 1:0 premagal Muro, drugi par sestavljata Aluminij in Olimpija, ki se bosta prvič udarila nocoj.

"Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na seji dne 18.03.2019, upoštevajoč koledar tekmovanj NZS, razpoložljivost nogometnih objektov na področju Republike Slovenije, ki izpolnjujejo infrastrukturno-varnostne standarde za igranje tekem najvišjega ranga, kvaliteto prizorišča, organizacijske vidike in ekonomski vidik trženja, določil za prizorišče finalne tekme Pokala Nogometne zveze Slovenije 2019 stadion Arena Z'dežele v Celju," so sporočili s sedeža NZS in dodali: "Finale Pokala bo kot v preteklih letih organizirano v obliki finalnega dne, kar pomeni, da bosta na isti lokaciji oz. v njeni bližini organizirani tudi finalni tekmi v mladinskem in ženskem pokalu." Finale bo odigrano 31. maja.

Celje je sicer finalno tekmo gostilo petkrat, enkrat na starem stadionu Skalna klet, štirikrat na leta 2003 zgrajenem stadionu, ki je s kapaciteto 13.059 drugi največji v Sloveniji.

860-9-arena petrol gw
Grega Wernig