© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
02.03.2019 09:46:24

To je TO! MURA je na ta dan ČAKALA DESETLETJA! Danes se bo URESNIČILA DOLGO NEPREDSTAVLJIVA črno-bela želja!

Drago Wernig - TAKA

Vsi, ki so tako ali drugače povezani z Muro, so na ta dan čakali desetletja.

V 21. krogu PLTS se bosta v Murski Soboti udarila Mura in Domžale. Obeta se zanimivo dogajanje. Ne le na polnih tribunah, temveč tudi ali zlasti na igralni površini, kjer se bodo udarili varovanci trenerjev Anteja Šimundže in Simona Rožmana. 


Muraši so z uvodom v pomlad zelo zadovoljni, v Ljudskem vrtu so se predstavili v obetavni, resni luči in ostali neporaženi. »Začetek je bil zelo pozitiven,« se je odzval Ante Šimundža. »Tudi analiza dvoboja pod Kalvarijo je razkrila, da je bila naša podoba precej boljša, kot je bila ob naši prvi tekmi z Mariborom v prvi četrtini prvenstva. Tokrat smo bili precej bolj konkretni. Imeli smo obdobja, ko smo bili gostiteljem povsem enakovredni, v določenih trenutkih tudi boljši. Menim, da smo pristavili pomemben delež k derbiju, za tovrstne preizkušnje sta potrebni dve dobri ekipi. Uresničili smo svoja pričakovanja, a je hkrati jasno, da je vedno lahko tudi boljše, kar želimo pokazati že v prihajajočem obdobju,« je nadaljeval trener Mure.

simundza jk
Jurij Kodrun

Tudi Domžalčani so v drugi del prvenstva krenili izjemno, velenjsko mrežo so napolnili do vrha. »Domača zmaga je bila glede na stanje na lestvici pričakovana, toda 6:2 je zares visok rezultat, s katerim je ekipa gotovo dobila dodatno energijo. Doseči šest golov ni kar tako, ampak to ne spreminja spoznanja o tem, da med nami in Domžalčani ni neznank. Odlično se poznamo. Naši tekmeci ne odstopajo od svojih principov, pričakujemo nadvse dinamično in motivirano ekipo. Med zimskim premorom se je zasedba sicer malce spremenila, zapis moštva je nekoliko drugačen, toda ideja ostaja nespremenjena,« je dejal mariborski strokovnjak na soboški klopi.

To bo tretji medsebojni spopad v tej sezoni, dvakratni prvaki pa slasti popolnega uspeha še niso občutili. V Fazaneriji je v njihovi mreži odjeknila petarda, v srhljivki ob Kamniški Bistrici ni bilo zmagovalca. V kolikšni meri lahko to vpliva na današnje dogajanje? »Ne, to nima nikakršnega vpliva. Pred nami je nova tekma, nova zgodba. Vedno govorim, da je zgodovina za spomine, naša realnost sta sedanjost, od katere živimo, in prihodnost,« se je odzval nekdanji odlični napadalec.

mura
alesfevzer.com

V Murski Soboti pa bodo danes hkrati priča nečemu, kar so sanjali desetletja. Fazanerija bo naposled gostila tekmo obsijana v soju žarometov! Soboški stadion bo ob premiernem dvoboju pod žarometi prizorišče spektakla, kulisa bo znova imenitna, v predprodaji je pošlo že več kot 3000 vstopnic. »To je odlično, to je nedvomno odlično, sicer pa menim, da je Murska Sobota dosegla novo raven navijanja. Novo dimenzijo. Tako v gosteh kot doma se člani organizirane navijaške skupine Black Gringos in vsi ostali privrženci združijo v celoto in nas spodbujajo skupaj. Takšna podpora nam pomeni ogromno, nanjo smo upravičeno ponosni. In spet bom ponovil, da je to obenem nagrada za naše delo. Nadvse nas veseli, da je okolica prepoznala ves vloženi trud in žrtvovanje, tudi danes bo pomoč 12. igralca nadvse dobrodošla in pomembna. Skupaj si bomo prizadevali doseči cilj. Vedno, ne glede na to, kdo je na nasprotni strani, želimo zmagati,« je povedal Ante Šimundža.