© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.02.2019 12:06:07

Nogometna zveza Slovenije ODGOVORILA Zlatku Zahoviću in Mariboru!

m24

Športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović je s svojimi neusmiljenimi obtožbami znova dvignil veliko prahu. Tokrat so očitki leteli predvsem na sodnike in Olimpijo, ki naj bi bila v privilegiranem položaju že zadnja štiri (!) leta.

Občutno predaleč je šel najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance, ko je po tekmi med Mariborom in Muro ter Krškim in Olimpijo neusmiljeno udrihal tako po sodniški organizaciji kot po Olimpiji in posredno tudi Nogometni zvezi Slovenije. »V NK Maribor opažamo, da je veliko pripomb v prvem krogu spomladanskega dela na sodnike. Predvsem je izpostavljena naša tekma, zato smo zaprosili za dodatno strokovno mnenje in situaciji pri obeh zadetkih dali v analizo mednarodnim, torej nevtralnim sodnikom, avstrijskim ter portugalskim. Oboji so potrdili, da sta bila oba zadetka, prvi in drugi, dosežena iz prepovedanega položaja. To lahko sprejmemo, saj je šlo za dvostranski promet. Žal pa smo naslednji dan v Krškem videli enostranski promet, v korist Olimpije, kar pa ni sprejemljivo in je pomenilo neposreden vpliv na rezultat. Kadar gre za oškodovanje, so predvidene sankcije. Pri nas pa se dogaja, da imamo klub, ki nikdar ni oškodovan. To se dogaja že četrto leto zapored, kar nikakor ni naključje. In ob takšnem enosmernem prometu noben VAR ne pomaga,« je dejal Zahović in tako zelo konkretno obtožil Olimpijo, da ji v zadnjih štirih (!) letih pomagajo sodniki.

Sojenje v Sloveniji je kakovostno

Seveda smo se za komentar ob Zahovićevih obtožbah obrnili tudi na Nogometno zvezo Slovenije. Navsezadnje je državno prvenstvo organizirano pod njenim okriljem, obtožbe športnega direktorja vijoličastih pa mečejo slabo luč tudi nanjo. Dobili smo naslednji odgovor: »Nogometna zveza Slovenije ni pristojna za presojanje konkretnih odločitev niti ne želimo komentirati izjav v medijih, povezanih s sojenjem. Verjamemo, da je kakovost sojenja za vseh 10 ekip v Prvi ligi Telekom Slovenije enaka, in ob dejstvu, da se lahko zgodijo tudi napake, za katere smo prepričani, da so nenamerne, to ne more vplivati na splošno percepcijo, da je sojenje v Sloveniji kakovostno. Takšne in drugačne situacije s tekem sproti analizira sodniška organizacija, ki na podlagi teh analiz tudi sprejema konkretne odločitve glede sodnikov.« NZS je torej v kali zatrla kakršnekoli teorije zarote, nobenega dvoma pa ni, da bodo sodniki v naslednjih krogih znova pod dodatnim drobnogledom …