© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.01.2019 19:28:47

V Ljudskem vrtu MOČNO DEŽEVALO, tu so vse podrobnosti (FOTO)

Grega Wernig

Slovenski podprvaki so po vrnitvi reprezentantov odigrali četrto pripravljalno tekmo v zimskem premoru, tekmec je bil avstrijski nižjeligaš Bad Radkersburg.

Avstrijci pravzaprav niti niso bili Avstrijci, saj so bili sestavljeni iz Slovencev - tudi s številnimi nekdanjimi igralci Maribora ter s trenerjem Marinkom Šarkezijem, ki je ima 177 nastopov za vijoličaste.

Trener Darko Milanič je na začetku tekme na zelenico poslal Pirića, Klinarja, Rajčevića, Šulerja, Vilerja, Cretuja, Derviševića, Kramariča, Bajdeta, Mlakarja in Zahovića. Zaradi poškodbe je manjkal Vrhovec, zaradi bolezni Vršič in Šme, še vedno pa ni nared Milec.


Strelci: 1:0 Bajde (3), 2:0 Zahović (6), 3:0 Zahović (16), 4:0 Bajde (20), 4:1 Trstenjak (26), 5:1 Dervišević (45, 11m), 6:1 Tavares (47), 7:1 Mulahusejnović (79), 8:1 Mešanović (88, 11m)

NK MARIBOR - prvi polčas: Pirić, Klinar, Rajčević, Šuler, Viler, Cretu, Dervišević, Kramarič, Bajde, Mlakar, Zahović. Drugi polčas: Handanović, Kramarič (66' Štor), Ivković, Koblar, Uskoković, Pihler, Hotić, Felipe Santos, Mulahusejnović, Mešanović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

FC BAD RADKERSBURG: Andrejč, Vindiš, A. Dodlek, Drevenšek, Vrhunc Pfeifer, Cesar, Sprečo, Želko, Trstenjak, Lovrečič, Bizjak. Igrali so še: Fajfar, Mencigar, Javornik, Katan, Krešo, Beganović, Barbič. Trener: Marinko Šarkezi.

VSI ZADETKI MARIBORA (vir: nkmarbor.com)

1:0 BAJDE (3)
Ekspresno vodstvo. Mitja Viler je podal, Gregor Bajde pa z glavo poslal žogo v mrežo.
2:0 ZAHOVIĆ (6)
In takoj povišanje vodstva... Velik del je opravil Cretu: po odvzemu žoge s samostojnim prodorom do udarca, žoga se je odbila od prečke na golovo črto (morda tudi čez) nazaj v igrišče, po odbitku pa najhitrejši pri odzivu Zahović, ki je rutinsko potisnil žogo v mrežo.
3:0 ZAHOVIĆ (16)
Strelca 1. in 2. sta poskrbela še za 3. gol. Bajde s preigravanjem in ostro podajo pred gol, vratar Andrejč je žogo odbil, a le do Zahovića, ki je dovolj natančno usmeril proti desnemu kotu.
4:0 BAJDE (20)
Serija se nadaljuje, znova je zadel Bajde. Tokrat iz bližine po hitri akciji in natančni podaji Cretuja.
5:1 DERVIŠEVIĆ (45, 11M)
Vlogo izvajalca je prevzel Dervišević, natančno zanesljivo z bele točke v levi kot.
6:1 TAVARES (47)
Ponovitev scenarija z začetka tekme, žoga takoj v gostujoči mreži. Tokrat že v 2. minuti nadaljevanja. Hotić je izvajal kot, Mulahusejnović preusmeril z glavo, Tavares pa ob vratnici z glavo usmeril žogo čez golovo črto.
7:1 MULAHUSEJNOVIĆ (79)
Ob naslednji akciji pa je žoga sedmič v mreži: strelec Mulahusejnović, s pravočasnim vtekanjem po globinski podaji Santosa in natančnim udarcem ob levi vratnici.
8:1 MEŠANOVIĆ (88, 11M)
Enajstmetrovka št. 3, Felipe Santos ustavljen s prekrškom pred golom. Izvajalec Mešanović, natančno, v desni kot za nadaljevanje revije golov.