© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
27.01.2019 08:36:59

Preživel tragično nesrečo v Mariboru, zdaj se spogleduje S TUJINO! A tole pravi zvezdnik Gorice: Ni pametno ...

alesfevzer.com

V Novi Gorici se nekako privajajo na obdobje po Miranu Srebrniču, ki ga je nasledil Nermin Bašić. Drugih večjih sprememb za zdaj ni bilo, med tistimi, ki bi lahko odšli, pa je Žiga Lipušček, za katerim se ozirajo številni tuji klubi.

Bosansko-hercegovski strokovnjak je seveda s sabo prinesel določene novosti, tako da se tokratne priprave sinjemodrih razlikujejo od tistih, ki jih je v zadnjih treh letih in pol prakticiral legendarni nogometaš in trener štirikratnega državnega prvaka. O tem je nekaj besed spregovoril 22-letni branilec Žiga Lipušček. »Novosti je precej, trener goji drugačen taktični pristop, zato temu posvečamo veliko pozornosti. Mislim, da nam za zdaj kar uspeva, sicer to ne gre čez noč, a z delom in treningom se bomo približali tistemu, kar od nas zahteva.«

Brez zveze je nekaj obžalovati, jokati
Za Lipuščka je to šele druga sezona v prvi ligi, v kateri se je že dodobra uveljavil, čeprav je v prvi zaradi hude in neugodne bolezni manjkal dva meseca. »Hkrati sem imel angino in mononukleozo, angina je kar hitro izginila, zaradi mononukleoze pa sem bil zunaj pogona še en mesec. Nočem se preveč spominjati tega, ker je bilo kar hudo,« se je neprijetnih trenutkov dotaknil steber novogoriške obrambe, ki je s tremi zadetki skupaj s Semirjem Smajlagićem tretji strelec ekipe.

Kljub dobrim igram pa pogled na jesen ni tako lep, kot bi lahko bil. V zaključku je moštvo precej padlo in sledilo je rezultatsko slabo obdobje. Kaj pa njegove predstave? »V igri niti nisem veliko padel, ampak ko ekipa izgublja, je težje izstopati. Padli smo v krizo, iz katere se nismo dvignili. Brez zveze je nekaj obžalovati, jokati, to je za nami, iz tega je treba povleči nekaj pozitivnega in iti naprej.«

Nogomet te lahko hitro udari
Lipuščkove igre niso ostale neopažene, saj ga spremlja kar nekaj tujih klubov, ni pa se uvrstil na seznam selektorja Matjaža Keka, ki je tokrat reprezentanco sestavil pretežno iz članov domačih prvoligaških klubov.

»Zaradi tega nisem razočaran. Res je, da je moj cilj, da bi se prebil v reprezentanco, vendar bo treba še delati, trenirati, dobro igrati in mislim, da bo počasi tudi to prišlo. To je motiv za naprej,« je dejal. Ko smo omenili zanimanje tujih klubov, jih lahko nekaj tudi naštejemo, na Lipuščka so oko vrgli AZ Alkmaar, Willem II, Lech Poznan, Ferencvaroš. »Vem, da obstaja zanimanje, a se ni zgodilo še nič konkretnega. Na to se ne oziram preveč, lahko sanjariš, toda dokler ne gre za konkretno zadevo, je brez zveze o tem razmišljati. Je lepo, ni pa nujno, da bom šel. Sem član Gorice, treniram vsak dan, dajem vse od sebe, kako se bodo stvari razvile, pa ne vem.« Pri mlajših igralcih utegnejo biti te stvari kar nevarne, zmešajo jim glavo, lahko jim spodnesejo tla pod nogami.

»Strinjam se in tudi zaradi tega se s tem nočem obremenjevati. Da, vsak si želi v tujino, vendar ni pametno sanjariti o tem, saj ti utegnejo zrasti krila, nogomet pa te lahko hitro udari. Res se sliši sijajno, bomo videli, kaj bo, za to skrbi moj zastopnik Erik Furlan, lahko pa povem, da zaradi tega še lažje treniram, zagon je še večji. To je moja prva resna sezona, ko konstantno igram, nikakor pa ni zadnji čas za prestop, saj imam še dovolj prostora za napredek,« je zaključil visokorasli branilec.