© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.12.2018 18:33:40

Doma je veljal za NOGOMETNI DRAGULJ, a je odšel v SLOVENIJO: Zdaj ga oblegajo ITALIJANI! (video)

Martin Metelko

Veljal je za enega najbolj nadarjenih igralcev svoje generacije v državi.

Bil je član Sarajeva, a se je februarja letos odločil prekiniti pogodbo, saj ni dobil priložnosti med člani. Takrat je imel kar nekaj ponudb, bil blizu prestopu v švicarski St. Gallen, a zaradi težav z delovnim dovoljenjem ostal brez pogodbe. Oglasila se je Gorica in Semir Smajlagić se je odpravil v slovenski Las Vegas, kjer je podpisal štiriletno pogodbo.

Devetnajstletni napadalec jeseni niti ni dobil veliko priložnosti za igro, a je v 530 prvenstvenih minutah zabil tri gole, ob tem je v 169 minutah v pokalu dodal še tri. Nadarjeni napadalec je septembra dopolnil 20 let, toda s svojimi igrami je nase že opozoril tudi druge klube. V Gorici bi lahko s fantom dobro zaslužili, podobno kot jim je to uspelo z njegovim rojakom Rifetom Kapićem. Slednji je za pol mlijona evrov odšel v Grasshoppers, zdaj pa igra za moldavski Šerif, kamor so ga Švicarji posodili do konca sezone.

"V Gorici se res dobro počutim, samo še večjo minutažo si moram izboriti in začeti zabijati. Potem bo tako, kot mora biti," je v pogovoru za Sportsport.ba povedal Smajlagić, in dodal: "Glede na to, da nisem veliko igral, sem kar zadovoljen s tem, kar sem doslej pokazal. A počasi, še veliko bolje bo, zelo samozavesten sem in verjamem vase."

Nanj so pozorni tudi italijanski klubi. "Bilo je nekaj povpraševanja iz Italije, nekateri klubi so me gledali, a o tem ne morem povedati nič konretnega. Bomo videli, trenutno sem osredotočen na Gorico, denar ni na prvem mestu, pomembno je, da imam kontinuiteto in da napredujem, ostalo bo že prišlo ..."

Marsikdo si ga je verjetno zapomnil po spektakularnem zadetku v dvoboju s Celjem, ko je v 86. minuti, le nekaj trenutkov po tem, ko je prišel na igrišče, izenačil s strelom z dobrih 30 metrov (akcija se začne pri 2:26 minute).

Celoten intervju si lahko preberete TUKAJ.