© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
20.12.2018 07:50:17

SMS-sporočila po OLIMPIJI? Da, bilo jih je precej. S tem je TAKOLE ...

Drago Wernig - TAKA

Takšno podobo vrha lestvice so pričakovali zelo redki.

V pričakovanju začetka sezone so prevladovale napovedi, da bosta vrh lestvice krojila večna rivala. Eni so na prvo mesto postavljali Maribor, spet drugi Olimpijo, res zelo redki pa so bili takšni – ali jih sploh ni bilo –, ki bi si upali za njima postaviti Aluminij. Toda po 19 odigranih preizkušnjah so Kidričani ravno na tem položaju in so vsekakor prijetno presenečenje jeseni. Veliko presenečenje, trener je bil zaradi takšnih dosežkov bržčas deležen številnih čestitk. "Da, bilo jih je kar nekaj. Veliko. Lepo število. Tako za tretje mesto na lestvici kot za lepe igre. Prevladuje ta besedna zveza. Da je bila opažena naša podoba, me še posebej veseli," se je odzval Oliver Bogatinov.

Najbolj je razumljivo odmevala zmaga s 6:2 nad Olimpijo, polom v Kidričevem je v zmajevem gnezdu sprožil plaz. Takšnih in drugačnih SMS-sporočil na mobilnem telefonu gorenjskega strokovnjaka s stalnim prebivališčem v Kopru gotovo znova ni manjkalo. Katera je bila najbolj duhovita? "Ne morem reči, da jih ni bilo. Spet jih je bilo precej," se je nasmejal trener Aluminija in nato pristavil: "Ampak teh vsebin vendarle ne bi razkrival. Naj ostanejo pri meni."

oliver bogatinov af
alesfevzer.com
Po veličastnem uspehu v obračunu z Ljubljančani v predzadnji letošnji preizkušnji so bili številni prepričani, da bo Aluminij jesen sklenil s porazom. Da je ta skoraj neizbežen. "Slišati je bilo komentarje, da se ekipe, kakršna je Aluminij, na takšni tekmi povsem izpraznijo. Da takšne zasedbe v dvobojih z Mariborom ali Olimpijo dajo več od svojih dejanskih sposobnosti, motivacija je 200-odstotna, nakar ta energija splahni in na naslednji preizkušnji potemtakem nimajo možnosti za uspeh. Mi smo pokazali, da je lahko tudi drugače. In pokazali smo zrelost. Proti Celju smo bili prav tako na želeni ravni, z zmago smo dosegli namen in na pravšnji način zaokrožili uspešno jesen," pravi Oliver Bogatinov.