© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
29.11.2018 15:25:16

Vsi so GOVORILI O SPEKTAKLU, potem pa ... BRUTALNA KAZEN Olimpiji, plačala bo tudi Mura

Martin Metelko

Znane so kazni po dvoboju zeleno-belih in črno-belih v Stožicah.

Disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj po zadnjem prvenstvenem krogu žal ni bil brez dela, največ se je ubadal s tekmo Olimpija – Mura v Stožicah. In aktualnim prvakom zaradi nešportnega ter neprimernega vedenja navijačev prisodil dokaj visoko finančno kazen, zeleno-beli bodo odšteli 9.050 evrov, v kar je všteto večkratno množično prižiganje bakel na tribuni, povzročitev zamika uradnega začetka tekme, bakle odvržene na igralno površino, aktiviranje petard, dvakratna povzročitev prekinitve tekme, poskus vdora na igrišče ter žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem.

Kazni ni ušla niti Mura, ki bo plačala 900 evrov, ker so njeni navijači večkrat prižgali baklo na tribuni in prav tako žaljivo skandirali, dodatnih 360 evrov stane šest rumenih kartonov, ki so si jih prislužili varovanci Anteja Šimundže.

Na seznamu kaznovanih je zaradi nešportnega vedenja navijačev (spet) tudi Maribor. Na tekmi s Krškim so večkrat prižigali baklo na tribuni, slišati je bilo tudi žaljivo vzklikanje, zaradi česar bodo 14-kratni prvaki ob 1200 evrov.