© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.11.2018 11:55:09

KAKŠEN JUNAK! Pogasil POŽAR V STOŽICAH, poklical gasilce in že - ZAPUSTIL BOLNIŠNICO!

SPS/NK Olimpija

Po sledeh jutranjega požara na stadionu v Stožicah.

O tem, da je zjutraj zagorelo na nogometnem stadionu v Stožicah, smo že poročali. Kot so sporočili iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, je v klubskih prostorih Olimpije zagorel industrijski sušilni stroj, le prisebnem ravnanju ekonoma ljubljanskega kluba Domna Japlja pa se moramo zahvaliti, da ni prišlo do česa hujšega. Kdo namreč ve, kaj bi bilo, če bi se požar razširil ... 

Ko je Japelj opazil, da je zagorel sušilni stroj z opremo nogometašev Olimpije, se je kar sam nemudoma lotil gašenja požara. Pri tem je bil sila uspešen, saj mu je uspelo zajeziti ognjene zublje. Potem je poklical poklicne gasilce, ti so dokončano njegovo začeto delo, na koncu so še prezračili zadimljene prostore. 

Ker se je ekonom zmajev ob tem nadihal dima, so ga iz preventivnih razlogov odpeljali na pregled v Univerzitetni klinični center Ljubljana, toda tam je ostal le kratek čas. Zdravniki so ga pregledali in ugotovili, da je z Japljem vse v najlepšem redu, zato je hipoma zapustil bolnišnico. Kot veliki junak, da ne bo pomote! Preprečil je pač nekaj, kar bi se lahko sprevrglo v hudo tragedijo.