© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.10.2018 11:10:40

Koliko KREDITA še ima MATJAŽ KEK? Tule je stališče mariborskega strokovnjaka, odzvala se je tudi RIJEKA

Primož Lavre

Zasedba z Rujevice v dozdajšnjem delu sezone ni izpolnila pričakovanj.

Nogometaši Rijeke so na dozdajšnjih devetih prvenstvenih preizkušnjah štrikrat zmagali, petkrat igrali neodločeno in enkrat izgubili, kar je dovolj za četrto mesto na lestvici. Vodilni Dinamo ima na vrhu sedem točk več in dejstvo je, da na Rujevici s takšnim izkupičkom niso zadovoljni, povrhu so se Matjaž Kek in njegovi varovanci zgodaj poslovili od mednarodnega prizorišča.

"Je ta kriza prehodna, ali morda začetek nečesa veliko bolj nevarnega? Je prišlo do zasičenosti Keka in igralcev, in ali so igralci ter ostali pripravljeni sprejeti odgovornost?" Takšna in podobna vprašanja se pojavljajo v nogometnih krogih pri južnih sosedih, za zdaj je vprašanj več kot odgovorov.

"Vem, da skupaj s sodelavci dajem vse od sebe, delamo skoraj 24 ur na dan. Ne vem, kaj bi še bilo treba storiti … Vem le, da bo en pozitivni rezultat takoj obrnil sliko v drugo smer. Nisem človek, ki bi bežal od odgovornosti. Normalno je, da se v takšnem položaju najprej govori o trenerju, ne bom se skrival. Malce dalj časa sem že tukaj in poznam miselnost, razumem tudi razočaranje, ki je prisotno. Morali se bomo nadvse potruditi, da si povrnemo zaupanje v svoje sposobnosti," je za radio Rijeka med drugim povedal Matjaž Kek.

Kaj pravi vodstvo kluba, koliko kredita še ima nekdanji selektor slovenske izbrane vrste? "Stroka in igralci imajo podporo predsednika, prav tako kot vseh v klubu. O tem, kaj bi bilo, če bi bilo, nima smisla špekulirati. Matjaž Kek je eden najboljših trenerjev na Hrvaškem in v regiji. Z Rijeko je dosegel izvrstne rezultate, vanj in njegove sodelavce imamo popolno zaupanje," je pojasnil športni direktor Srečko Juričić.