© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.10.2018 11:44:12

Darko Milanič se po bolečem porazu ne slepi in razkriva razloge za KATASTROFO v Fazaneriji

Drago Wernig - TAKA

Kaj se je dogajalo z nogometaši Maribora, ki so v nedeljo v Fazaneriji doživeli enega najhujših porazov v zadnjem obdobju.

Maribor je v nedeljo doživel pravo katastrofo na gostovanju pri Muri. Gostitelji so bili boljši s 4:1, Mariborčani so močno razočarali svoje navijače. To enostavno ni bilo to, kar je potrdil tudi trener Maribora Darko Milanič.

"Pripravili smo se na en način, vendar tako nismo igrali. Imeli smo slabo, počasno posest, kar smo s pripravo na tekmo hoteli odpraviti. Še posebej, ko smo vedeli, da se bo nasprotnik ob začetni zamisli zaprl in igral na protinapade. Nismo izkoristili našega orožja iz prekinitev, ob tem pa se nam je zgodilo, da so nam tekmeci zabili dvakrat na tak način, en gol iz kota oz. iz nadaljevanja igre, drugega po prostem strelu. V 2. polčasu sem ob zaostanku skušal narediti divjo tekmo, v kateri bi hitro zabili gol za priključek, a se nam ni izšlo," je o razlogih za poraz dejal Milanič in nadaljeval: "Cilj je bil, da igramo hitro naprej, v resnici pa smo igrali ves čas nazaj. To je pripeljalo do tega, da smo bili pasivni, s preveč igralci v bližini žoge. Nismo delovali dobro skozi celotno tekmo, to je treba priznati. Ni prijetno, a moramo glede na to, kaj smo tokrat doživeli, izvleči prava spoznanja. Prepričan sem, da bomo v prihodnje izbrali primernejši način in sestavo moštva ter imeli boljšo pripravo na tekmo, saj se mi je zdela zelo posamična."

Prvi poraz ni tragedija, a bo pomenil ustrezno opozorilo. "Utopično je pričakovati, da bi ostali neporaženi 36 krogov in da bo zmeraj vse šlo brezhibno. Prejšnje tekme smo bili zadovoljni, nabirali smo točke, tokrat je bilo slabo in moramo kritično to povedati. Naša kvaliteta pa mora biti tudi v odzivu, da se zdaj zberemo, da vsak pri sebi vidi, kaj je šlo narobe in to popravimo. Velikokrat smo doslej že pokazali, da se znamo odzvati na najrazličnejše situacije. Tega se zavedamo, iz tega je treba izvleči dovolj spoznanj in biti v naslednjih tekmah spet v pravi podobi," je za uradno spletno stran mariborskega prvoligaša dejal Milanič.