© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
22.08.2018 08:49:01

V Mariboru bo prišlo do številnih odhodov! To so nogometaši, ki bi lahko že kmalu zapustili Ljudski vrt

Drago Wernig - TAKA

Še točno devet dni je ostalo do konca poletnega prestopnega roka.

Dovolj časa, da klubi pripeljejo zadnje manjkajoče koščke v sestavljanki, in dovolj časa, da se rešijo odvečnih igralcev. To velja tudi za Maribor. V Ljudskem vrtu lahko v naslednjih dneh pričakujemo nekaj odhodov, možen pa je tudi zelo zveneč prihod …

Eden izmed takšnih, ki bo odšel, je zagotovo Matko Obradović. Še v prejšnji sezoni je hrvaški vratar dolgo opravljal vlogo prve rezerve nezamenljivega Jasmina Handanovića, toda v novi sezoni je povsem izpadel iz rotacije. Ne samo, da ga je na hierarhični lestvici prehitel prišlek Kenan Pirić, sicer članski reprezentant BiH, pač pa si je prednost pred njim priboril tudi Aljaž Cotman. Obradović je tako v tem trenutku šele četrti vratar Maribora, popolnoma jasno pa je, da Štajerci ne potrebujejo 27-letne rezerve rezerve rezervi Handanovića.

Ob Obradoviću je po naših informacijah tik pred odhodom iz kluba – na posodo – tudi Luka Štor, ki je prejšnjo sezono preživel pri Aluminiju. Novi klub svetlolasca po vsej verjetnosti ne bo slovenski prvoligaš, pač pa se bo 20-letni napadalec dokazoval v drugi slovenski ligi. Najverjetnejši novi Štorov klub so Brda, ki jih s klopi vodi nekdanji nogometaš Maribora Dominik Beršnjak. Kaj kmalu bi lahko štajerskega prvoligaša vnovič začasno zapustil tudi branilec Medin Bajrami, ki bo po Iliriji verjetno odšel še nekam na posodo. 

Tukaj se seznam niti približno ne zaključi. Oditi želi tudi en še nedolgo nazaj zelo pomemben člen začetne enajsterice vijoličastih, ki v zadnjem času ni zadovoljen z minutažo.

O KOM TEČE BESEDA SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI