© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ug
ug
06.08.2018 12:47:02

UAU! Kar je ZLATKO ZAHOVIĆ naredil z VIOLAMI, je brez primere! Na nacionalni televiziji jim je ...

Drago Wernig - TAKA

Šef najuspešnejšega slovenskega kluba in najboljši strelec slovenske reprezentance Zlatko Zahovič se je sinoči presenetljivo udeležil pogovorne oddaje z Mišo Molk na RTV Slovenija.

Pogovor je nanesel na veliko različnih tem, ob koncu pa se je ponosen Mariborčan dotaknil tudi navijačev. In to na način, na kakršnega o njih ni spregovoril še nikoli. Postavil jim je resnično edinstven spomenik, ki ga nekateri občudujejo, drugi pa ga imajo za pretiranega. Tudi za nevarno pretiranega.   

»Zame navijači nikoli ne gredo čez rob. Čeprav jim v medijih očitajo marsikaj. Ampak ne. Navijači so osnova vsakega kluba. V Sloveniji imamo percepcijo, da so navijači huligani. Ampak ne, to so zelo inteligentni fantje, ki dobro vedo kaj delajo. Nogomet je strast in te strasti včasih gredo čez rob, drugače pa so zelo inteligentni fantje, ki jih Slovenija zelo podcenjuje. V tujini ni medija, ki bi si upal iti proti navijačem. Pri nas o tem piše kdor ima dve minuti časa, in ko gredo čez rob, je cirkus. V tujini mediji tega ne počnejo, ker vedo, da vojne proti navijačem ne morejo dobiti,« medijem očita Zahovič.

Nato pa se je konkretneje dotaknil svojih Viol. In čeprav je znano, da jih podpira in da jim je v več pogledih zelo blizu, je šel tokrat najdlje. Daleč najdlje. »Jaz sem Viola in bom vedno z Violami. Viole so prav posebni navijači, so duša kluba, jaz bom vedno z njimi, ne glede na to, ali bodo šli čez rob, ali ne. Oni so naši in jaz jih enostavno obožujem. Klub brez njih ni niti blizu tistemu kar klub trenutno je, tako v Sloveniji, kot tudi v Evropskih razmerah,« je izrekel besede, ki odmevajo zelo glasno.

Celoten pogovor z Mišo Molk je trajal kar 45 minut, najdete pa ga na spletni strani http://www.rtvslo.si/