© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.07.2018 17:49:19

Mariborčani v gruzijski vročini predvsem razmišljajo o obrambi svojih vrat

Nogometaši Maribora
Nogometaši Maribora
Drago Wernig - TAKA

Jutri se bodo na evropski klubski nogometni sceni nadaljevale kvalifikacijske tekme. Po slovesu Olimpije od lige prvakov je slovenskim ekipam ostala le liga Europa, na prvih tekmah drugega kroga kvalifikacij bodo nastopila štiri slovenska moštva: Olimpija, Maribor, Domžale in Rudar.

Mariborčani so se na pot v Gruzijo, kjer jih jutri ob 18. uri v Tbilisiju čaka dvoboj z ekipo Čihure, odpravili že v torek dopoldne. Tudi zaradi navajanja na tamkajšnje razmere, pričakujejo namreč precejšnjo vročino. "Gre za tehnično sposobno moštvo, radi preigravajo, tako da bomo imeli na tej tekmi kar nekaj položajev, ko bomo morali igrati ena na ena. Imajo dobre krilne igralce, so izredno živi, radi imajo žogo ... Naša naloga je, da jih uspešno ustavimo," je pred odhodom v Gruzijo razmišljal trener Maribora Darko Milanič in dodal: "Dokazali smo, da lahko igramo zelo dobro. Radi bi nadaljevali v tem ritmu, da golov ne prejemamo, da smo trdni v branjenju. Treba se je tudi dobro braniti in to fantje delajo odlično."

Zmagovalca slovensko-gruzijskega para - povratna tekma bo naslednji četrtek v Ljudskem vrtu - na naslednji stopnji tekmovanja čaka boljši iz obračuna med Osijekom in škotskim moštvom Rangers.

Domžale so evropsko sezono dobro začele, Široki Brijeg je padel po 2:2 v gosteh in 1:1 na domači tekmi. Zdaj je tekmec ruska Ufa, klub, kjer igra tudi slovenski reprezentant Bojan Jokić. Tekma bo jutri ob 16. uri po slovenskem času.

"Pred nami je nova izjemna izkušnja proti zelo kakovostnemu nasprotniku iz močne ruske lige. Imamo svoje želje in ambicije, prepričan sem, da bodo fantje odigrali po najboljših močeh. Igrali bomo na umetni zelenici, kar utegne biti manjša oteževalna okoliščina, a se bo na to treba hitro prilagoditi in prikazati čim boljšo predstavo. Želimo si dobrega izhodišča, a se hkrati zavedamo, da bomo morali biti v četrtek v najboljši možni izvedbi, če se želimo vrniti z ugodnim rezultatom," je domžalski strateg Simon Rožman opisal tekmeca. Na dolgo pot so se Domžalčani, podobno kot Mariborčani, odpravili že v torek, tekma se bo v četrtek v Rusiji začela ob 16. uri po slovenskem času, povratni dvoboj bo naslednji četrtek v Domžalah ob 20.30.

Domžale bodo, če bodo izločile Ufo, v naslednjem krogu igrale z boljšim iz dvoboja med budimpeštanskim Honvedom in luksemburškim ekipo Progres Niederkorn.

Nogometaši Rudarja so prvi del naloge po pričakovanju opravili dobro, sanmarinski Tre Fiori so odpravili z 10:0, a se jim je v generalki pred nadaljevanjem evropskih nastopov nekoliko zalomilo na domači sceni. Domači uvod so namreč začeli zelo slabo, saj jih je Maribor premagal s 5:0. Velenjčani se zavedajo, da morajo slab konec tedna hitro pozabiti, prav tako pa se zavedajo, da imajo v paru z ekipo FCSB iz Bukarešte oziroma slavno Steauo, evropskim prvakom iz leta 1986, sami status tistega, ki bo lovil presenečenje. Dvoboj v Velenju se bo jutri začel ob 17.30.

Če bo Velenjčanom uspelo izločiti tekmece s slavnim imenom in zgodovino, jih v naslednjem krogu kvalifikacij čaka bodisi splitski Hajduk ali pa Slavia iz Sofije.

Olimpija se bo doma pomerila s severnoirskim Crusadersom.