© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
23.07.2018 12:40:18

Ali bo slovensko prvoligaško prizorišče ostalo brez izjemnega napadalca? Vse tako kaže!

Martin Metelko

Ali je odlični slovenski napadalec na pragu prestopa k nizozemskemu prvoligašu?

Domžalski klub je znan po tem, da ima vsako leto v svojih vrstah kar nekaj sila zanimivih nogometašev, za katere mesto ob Kamniški Bistrici zagotovo ni končna postaja, temveč bolj odskočna deska. V klubski zgodovini beležijo že kar nekaj prestopov, pri katerih je šlo za milijonsko odškodnino. Po nekaterih podatkih so namreč Domžale v zameno za milijon evrov doslej že zapustili Zlatan Ljubijankić (Gent), Dalibor Stevanović (Real Sociedad) in kot zadnji Jan Repas (Caen), milijon in pol so Domžalčani v sezoni 2007/08 prejeli za Branka Ilića (Betis), pred tremi leti in pol pa je Nemanja Maksimović v Astano odšel za doslej rekordna dva milijona evrov.

Domžalčani so poskrbeli še za nekaj odmevnih prestopov, ki pri odškodnini sicer niso dosegli sedemmestne številke, toda njihova vrednost je bila merjena v nekaj sto tisočih evrih. Odlične predstave na mednarodni sceni pa v Domžale iz leta v leto privabljajo iskalce talentov iz večjih evropskih klubov in tako je bilo tudi prejšnji teden.

Po naših informacijah si je namreč četrtkovo povratno srečanje prvega kroga kvalifikacij za ligo Europe s Širokim Brijegom v živo ogledal predstavnik Heerenveena, ki je spremljal Lovra Bizjaka. Naj spomnimo, član tega nizozemskega kluba je bil med letoma 2015 in 2017 tudi mariborski napadalec Luka Zahović, ki pa ni dobil veliko priložnosti za dokazovanje, zato se je vrnil v Maribor. Heerenveen je zadnjo sezono končal na osmem mestu nizozemskega prvenstva.