© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
09.07.2018 08:13:33

Darko Milanič OCENIL priprave Maribora in takole komentiral bosanskega NOVINCA V NAPADU: 'Moral bo ...'

Drago Wernig - TAKA

Za Maribor je pripravljalno obdobje končano, v četrtek gre zares, s prvo tekmo v kvalifikacijah za ligo Europa.

Tekmec bo albanski Partizani, vijoličasti pa so v pripravah nanj odigrali osem tekem, jih šest zmagali in dvakrat remizirali, ob gol razliki 30:5! Trener Darko Milanič je lahko več kot zadovoljen z doslej opravljenim.

"Igrali smo proti kakovostnim nasprotnikom. Med zimskimi pripravami smo bili nekajkrat nezadovoljni po končanih tekmah, tokrat smo imeli le preveč pasiven polčas proti Vardarju, drugače pa videli veliko dobrega. Prve uradne tekme bodo seveda pokazale pravo veljavo," je povedal za klubsko spletno stran mariborski strateg.

Slednji praktično nima težav s poškodbami igralcev, edini, na katerega ne more računati je Denis Šme, ki pa bo tako ali tako izpustil celoten jesenski del sezone. Kader je širok, Milaniču to omogoča različne taktične variante in rotacijo igralcev. "Ne moremo igrati z isto postavo na 50 tekmah v sezoni. Fantje potrebujejo ta ‘dril’, nato nekaj premora, da si spet naberejo energijo in lahko igrajo. Takšen primer je Bajde, ki ni igral med končnico spomladanskega dela in je zdaj dobro izkoristil priprave. Zato za nikogar ne velja, da je daleč od igrišča."

Mariborski trener se je dotaknil tudi novinca v napadu Nardina Mulahusejnovića, katerega prve minute v vijoličastem dresu je takole ocenil: "Ima potencial in ob dobrem delu lepo prihodnost. Z njim ne bomo prehitevali, moral bo zagrabiti in delati, da se privadi na naše principe."