© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
06.07.2018 08:10:38

Konec sodelovanja: Mandariću je prekipelo, poslavlja se človek, ki je OBLJUBLJAL PREVEČ!

Martin Metelko

Olimpija se pospešeno pripravlja na prvo tekmo v novi sezoni, ki bo na sporedu že v sredo, monotonost treniranja in igranja prijateljskih obračunov pa je v tem tednu prekinila novica o novih spremembah v klubu.

To je bila zgodba, ki se sploh ne bi smela začeti pisati. A na srečo je je bilo pred dnevi nepreklicno konec. Razvpiti Sead Karaselimović, ki so mu na Hrvaškem nadeli sila slikovit vzdevek »grobar puljskega nogometa«, kar dovolj pove o njem in njegovih funkcionarskih sposobnostih, se je dokončno poslovil od Olimpije. No, uradno tako ali tako nikoli ni imel funkcije v ljubljanskem klubu, ga je pa predsednik Milan Mandarić pred meseci zaposlil v svojem podjetju MM Sport.

Karaselimović je čez noč postal najtesnejši Mandarićev sodelavec, njegovo naklonjenost pa si je pridobil predvsem z megalomanskimi obljubami. Tako mu je Mandarića nekako uspelo prepričati, da bo poleti Olimpiji s prodajami nogometašev prinesel več kot pet milijonov evrov; še nedolgo tega naj bi trdil, da je tik pred realizacijo prestop Abassa Issaha za vsaj tri milijone evrov. Kakopak se je izkazalo, da je Karaselimović zgolj »prodajal meglo«.

Obljubljal je ogromno, naredil pa nič. Vsaj nič pozitivnega. Kvečjemu je v klubu skrbel za slabo voljo, med drugim je razjezil tudi novega trenerja Ilijo Stolico. Mandarića je namreč uspel pregovoriti v nakup uvodnih dveh poletnih novincev Andrije Kaluđerovića in Mackyja Bagnacka, čeprav se Stolica s tem ni strinjal. Potem se je Karaselimović izgovoril celo, da je zgolj uresničil željo – Igorja Bišćana! No, to je sodu izbilo dno in Mandarić je med navijači skrajno nepriljubljenega Karaselimovića dokončno odstranil iz Olimpije.