© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
05.07.2018 08:15:47

SIMON ROŽMAN zelo odkrito: Takšno je moje mnenje o DOPINŠKEM PRIMERU Amedeja Vetriha, toda z mlekom in vodo ...

Martin Metelko

Domžalčane je v tem pripravljalnem obdobju zaznamovala tudi afera s pozitivnim dopinškim testom Amedeje Vetriha, ki jo je trener Simon Rožman zdaj prvič komentiral.

"Najprej moram poudariti, da zagovarjam ničelno toleranco dopinga, ampak ta primer je zares bizaren. Težko je verjeti, da na slovenski etiketi snov, ki je bila prisotna v majhni meri, sploh ni bila navedena. Res mi je zelo žal fanta, a navsezadnje je krivda tudi na naši strani, tudi pri meni kot trenerju, toda po drugi strani se seznam prepovedanih snovi tako hitro dopolnjuje, da mu je zelo težko slediti. Ne vem, ali bi mu bili kos, četudi bi imeli nekoga, ki bi se ukvarjal samo s tem. Vem in prepričan sem, da Amedej tega ni storil namenoma in zaradi tega, da bi si na nedovoljen način pridobil morebitno prednost pred tekmeci, saj gre za izjemnega profesionalca. Na vseh področjih. Očrnjen je nekdo, ki bi mu zadnjemu pripisal karkoli takšnega. Ker ga res odlično poznam in verjemite mi, da mi je zanj neizmerno hudo. Klub je bil upravičen do prekinitve pogodbe, a se je odzval drugače, ker mu maksimalno zaupamo," je povedal strokovnjak iz Štor in pristavil: "Na nacionalni ravni bo po mojem mnenju treba nekaj ukreniti, spremeniti, ker preprosto ni aplikacije, ki bi nas opozarjala na to, kaj je dovoljeno uživati in česa ne, tudi glede prodaje takšnih izdelkov bo treba določiti jasna pravila. Najbrž ali morda tudi v zasebnem življenju uživamo substance, ki na deklaracijah izdelkov niso omenjene, so pa prepovedane. Še enkrat bom poudaril, da vsi v klubu obsojamo vsake dodatke, s katerimi bi kršili določena pravila, toda brez nekaterih stvari je odmevne dosežke vendarle težko pričakovati, težko je biti konkurenčen. Zadeve na področju nutricionistike so izjemno razvite, dodatki k prehrani so nadvse pomembni. Mnogi temu posvečajo ogromno pozornost in imajo to področje vrhunsko urejeno. Da bi bil s takšnimi enakovreden, če si na vodi in mleku, pač ne gre."

CELOTEN POGOVOR S TRENERJEM DOMŽAL, V KATEREM JE SPREGOVORIL TUDI O TEŽAVAH V IGRALSKI ZASEDBI, PRIČAKOVANJIH PRED DVOBOJEM S ŠIROKIM BRIJEGOM IN ŠE MARSIČEM, SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.