© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
01.06.2018 14:55:40

Obeta se BOMBASTIČEN prestop v slovenski ligi: Vroč večni derbi tudi v boju za ZVEZDNIKA DOMŽAL!

Grega Wernig

Domžalčani nameravajo v pričakovanju nove sezone osvežiti igralsko zasedbo, vendar hkrati ni izključen scenarij, da se bodo ob Kamniški Bistrici prisiljeni sprijazniti z odhodom enega od ključnih mož čete Simona Rožmana.

Domžalčani so se po nedeljski tekmi z Olimpijo nemudoma odpravili na krajši oddih, ob Kamniški Bistrici se bodo spet zbrali 11. junija na začetku poletnih priprav. »Na premor odhajamo mirni, saj imamo vse pripravljeno in načrtovano do prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa. V teh dveh tednih se bomo spočili, zbrali nove moči, nato pa v sezono krenili optimistično in z novimi cilji. Izzivov ne bo manjkalo, a se jih vsekakor veselimo. Videli bomo, kaj bo prinesel prestopni rok, vsekakor pa bomo poskušali nekoliko osvežiti našo zasedbo,« je pred odhodom na »polnjenje baterij« med drugim povedal trener Simon Rožman, toda kaj lahko bi se pripetilo, da se bo moral strokovnjak iz Štor soočiti s kadrovskim premikom, na katerega ni računal. Oziroma z odhodom igralca, s katerim je igra dvakratnih prvakov dobila dodatno razsežnost.

Iz zelo zanesljivega vira smo dobili namig o precejšnji verjetnosti, da je Senijad Ibričić že odigral zadnjo tekmo v rumenem dresu, a ga bomo še naprej spremljali na slovenskem prvoligaškem prizorišču. 

Po teh navedbah se za njegove usluge zanimata večna rivala – Olimpija in Maribor. Ljubljančani naj bi z nekdanjim reprezentantom Bosne in Hercegovine oziroma njegovim zastopnikom že navezali stike in opravili prve pogovore ter poslali zelo jasno sporočilo, da bi ga radi videli v zeleno-belem dresu, toda menda ne mirujejo niti Mariborčani. 

Na prvo žogo se sicer zdi, da bo želja večnih rivalov ostala neuslišana. Iz preprostega razloga, ker ima Senijad Ibričić z Domžalčani veljavno pogodbo do konca prihodnje sezone. V začetku meseca aprila so ob Kamniški Bistrici razkrili, da so z morda najpomembnejšim členom ekipe podaljšali sodelovanje za naslednjih 12 mesecev, kar bi moralo pomeniti, da bo glavno besedo o nadaljnji usodi odločnega igralca imel športni direktor Matej Oražem. In da bi moral biti povsem miren, ker v tej »vojni« preprosto ne more izgubiti. Če bi morda že ostali brez enega od ključnih členov moštva, bi se v Domžalah pač lahko tolažili z zajetnim zaslužkom z naslova odškodnine, ampak … Na uho nam je prišlo, da je v pogodbi Senijada Ibričića bojda aneks, ki mu omogoča predčasni odhod in natančno določa finančne obveznosti morebitnih snubcev. In te za Ljubljančane ali Mariborčane ne bi smele predstavljati prevelikega zalogaja ...