© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.05.2018 10:14:10

ZATO JE BIŠĆAN idol Ljubljanskih množic! Ne bom se slikal, TO SE NE POČNE, je dejal in SPET NAVDUŠIL!

alesfevzer.com

Igor Bišćan je gospod, ob tem pa je tudi preudaren strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami z vseh mogočih tekem.

Na ponedeljkovi predstavitveni tiskovni konferenci pred finalom pokala je v oko padel tudi dogodek po koncu pogovora med obema trenerjema in predstavniki sedme sile. Na tej točki so na svoj račun želeli priti fotografi, njihova največja želja pa je bila jasa: imeti fotografijo na kateri bi trener Olimpije Bišćan in trener Aluminija Oliver Bogatinov držala lovoriko, za katero se bosta v sredo zvečer borila s svojima ekipama. 

Fotografi so se že pripravili za tako fotko in kazalo je, da jim bo Bogatinov ustregel, Bišćan pa je imel povsem drugačne načrte. "Lahko stopim zraven pokala, ne bom pa se ga dotikal," je zelo vljudno, a odločno dejal Hrvat. "To se ne počne. Če želiš pokal osvojiti, se ga ne smeš dotikati pred začetkom tekme," je spomnil na tradicijo, ki ji sledijo mnogi športni velikani po vsem svetu in ki po prepričanju velja tudi za tako imenovane prehodne lovorike.

Navsezadnje je nazadnje veliko prahu dvignil zvezdnik Marseilla Dimitri Payet, ki se je ob prihodu na igrišče dotaknil pokala za zmago v ligi Europa, nato pa finale kmalu zapustil poškodovan in bil na koncu tudi poražen. Bišćanu smo to omenili in takoj je prikimal, zanimivo pa je, da pri tej tradiciji ne gre le za vraževerje, temveč tudi za spoštovanje nasprotnika. Dokler pokal ni tvoj, namreč v enaki meri pripada tekmecu, zato naj se ga ne bi dotikal nihče.