© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
09.05.2018 06:53:19

Kje bo kariero nadaljeval Rok Vodišek: V Maribor bi šel zgolj POGLEDAT LUČKE, kaj pa prestop v vrste tega SLOVENSKEGA PRVOLIGAŠA?!

www.alesfevzer.com

Mladi Rok Vodišek se pripravlja na slovo od Olimpije.

Da je pri Olimpiji kar nekaj nogometašev, ki bodo imeli poleti proste roke pri iskanju novih delodajalcev, je že dlje znano dejstvo. To, da bo Ljubljano zapustil tudi hrvaški veteran Leon  Benko, je nekaj, s čimer se večina navijačev Olimpije ne obremenjuje kaj prida. Napadalec pač ne igra pomembne vloge v ekipi, dejstvo pa je tudi, da so mnogi od njega pričakovali precej več kot 20 golov na 54 tekmah. No, statistika vseeno ni slaba, toda podaljšanje pogodbe je bolj kot ne nemogoče tudi zato, ker so finančna pričakovanja že 34-letnega nogometaša vse prej kot majhna. Precej drugačno je stanje duha med navijači zaradi skorajšnjega slovesa Roka  Vodiška.

ITALIJA ŠE VEDNO AKTUALNA
Nemalo je pač takšnih, ki so prepričani, da bi uprava kluba iz prestolnice preprosto morala narediti vse za to, da bi nadarjeni vratar podpisal novo pogodbo. Toda to se ni zgodilo in se tudi ne bo; razen če ne bo prišlo do čudeža. Šele 19-letni čuvaj mreže pač ni zadovoljen s svojim statusom med zmaji, kjer je v tej sezoni v globoki senci Aljaža  Ivačiča. Vodišek je že pred časom izrazil željo, da bi rad redno igral, toda Igor  Bišćan je imel pač drugačne načrte. Posledično se je Vodišek odločil, da bo srečo poskušal poiskati drugje, kakopak pa se poraja ključno vprašanje – kje? Kot smo izvedeli, se z otrokom Olimpije še naprej spogleduje nekaj klubov iz Italije, kjer so mediji Vodiška nedolgo tega označili kar za novega Jana  Oblaka. Toda tedaj je bil še vroč, tedaj je še redno igral. In igral je dovolj dobro, da je zanimanje zanj pokazal celo Napoli.

NA TUJE SE MU NE MUDI
Meseci na stranskem tiru so kakopak naredili svoje in zdaj Vodišek ni več to, kar je bil takrat – vroča roba. Vseeno obstajajo klubi, ki so ga pripravljeni sprejeti medse, a ni nujno, da bo najstnik vseeno še podaljšal svoje bivanje v Sloveniji. Na tuje se mu, kot pravijo naše informacije, ne mudi pretirano, menda ne bi imel nič proti, če bi še kakšno sezono ali dve preživel v Prvi ligi Telekom Slovenije. Toda za nogometaša Olimpije veliko prave izbire v Sloveniji, roko na srce, ni. Zakaj bi šel pač nekdo na slabše?

CELOTEN ČLANEK, V KATEREM RAZKRIVAMO TUDI IME KLUBA, KI NAJ BI SE OGREL ZA VODIŠKA, SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!