© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
08.05.2018 10:26:04

Bomba iz Krškega: Enega podrobno SPREMLJA SELEKTOR, drugega SNUBCI IZ TUJINE!

Martin Metelko

V Krškem se po zmagi nad Rudarjem še nekoliko lažje diha.

Štiri tekme brez polnega izkupička so malce načele samozavest, zadetek Luke Vekića v izdihljajih obračuna s knapi pa je nuklearcem prinesel veliko mirnejše nadaljevanje.

Posavci so si skoraj že zagotovili obstanek; sicer obstaja nekaj teoretičnih možnosti, da bi se jim še lahko izmuznil, a so te skoraj nične. "Nekoliko moti, da nisi nagrajen za delo, ki ga delaš. Na nekaj tekmah smo bili blizu zmage, a nismo bili nagrajeni. Na srečo so se fantje uspeli zbrati in bili za veliko borbenost poplačani z zmago. Vedeti morate, da smo edina ekipa, ki je imela tri zaostale tekme, tako da smo v 21 dneh igrali sedemkrat. Zaradi ritma sreda-sobota na treningih ne moremo odpravljati napak, lahko jih samo pokažemo, saj po regeneraciji in taktičnem treningu že sledi tekma," je nekoliko potarnal trener Alen Ščulac, a bil zelo zadovoljen s tem, kako so igralci uspeli stvari obrniti v pozitivno smer. Še vedno v oči bode neučinkovitost, ki pa je povezana s pomanjkanjem konkretnih treningov. "Kar zadeva fazo branjenja, še nekako gre, v napad pa je treba vložiti veliko več truda in ga redno trenirati. Zaradi zgoščenega urnika mesec in pol nismo normalno trenirali, kar se nam pozna. Te stvari sem vedel in jasno je, da dokler zdržimo v obrambi, je mogoče izvleči dober rezultat."

Tudi v tem tednu ne bo glede tega nič bolje; jutri je na vrsti gostovanje v Novi Gorici, kjer si Krško lahko tudi teoretično zagotovi obstanek, v soboto na Gubca prihaja Maribor. "V 28 dneh bomo odigrali devet tekem, kar je preveč. Zveza bi morala malo razmisliti, da nam vsaj ne bi dajala tekem ob enih ali treh popoldan, povsem drugače je, ko se igra v večernem terminu. Vemo, da se bo Ankaran boril, čeprav ni dobil licence. Pri nas bodo v nadaljevanju priložnost dobili tudi igralci, ki so igrali nekoliko manj," je razložil primorski strokovnjak, ki pa ima v svojih vrstah kar nekaj zanimivih fantov, o čemer govori podatek, da si je sobotno zmago s tribun ogledalo nekaj zanimivih ljudi. Pod drobnogledom pa sta bila dva nogometaša ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI ŠTEVILKI TISKANE IZDAJE EKIPA SN IN NA TRAFIKA24.SI!