© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
30.04.2018 10:27:41

Nova zmaga Žige Lipuščka: Po GROZLJIVI NESREČI zdaj premagal še bolezen!

Martin Metelko

Mladi branilec štirikratnih slovenskih prvakov se vrača na igrišče.

V drugem delu sezone imajo Goričani obilo kadrovskih težav, ki so posledica poškodb in bolezni. Najbolj seveda izstopa Kyrian Nwabueze, ki ima težave s srcem in je pred kratkim v ZDA prestal manjši poseg, po katerem ameriški napadalec nigerijskega rodu upa, da bo lahko nadaljeval kariero, z zdravstvenimi preglavicami pa se je v preteklem obdobju ubadal tudi Žiga Lipušček. Zadnjo tekmo v modro-belem dresu je odigral 18. marca v Kranju, nakar ga je z igrišč oddaljila mononukleoza, ki je zdaj na srečo že preteklost.

"Tako je. Izvidi so odlični in končno se lahko vrnem na treninge. Kot vsakemu nogometašu, je bilo tudi meni zelo težko, ko nisem smel trenirati, zato sem vrnitve neizmerno vesel in upam, da bo v prihodnje vse potekalo brez zapletov," je za spletno stran štirikratnih prvakov povedal Žiga Lipušček.

lipuscek
.
Martin Metelko
Mononukleoza je bolezen, ki pusti velik davek na telesni pripravljenosti, zato mladega branilca najprej čaka ponovno pridobivanje izgubljene kondicij. "Trenutno je moje fizično stanje slabo, a to je razumljivo, saj je za mano dober mesec ležanja v postelji. Cilj je seveda, da se čim prej pripravim na najhujše napore, ampak po postopnem načrtu, saj bi lahko takojšnja preobremenitev bolezen priklicala nazaj," pravi mladi branilec, ki je 2. avgusta 2016 čudežno preživel eno najhujših nesreč v zgodovini slovenskega športa, v kateri sta umrla njegova soigralca v B-ekipi Maribora ter prijatelja Damjan Marjanović in Zoran Baljak, Ljubomir Moravac pa je utrpel tako hude poškodbe, da so mu morali ampturiati roko.