© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.04.2018 15:45:58

O Zlatku Zahoviću ni želel govoriti, o Luki Zahoviću pač! Darko Milanič spregovoril o kritiziranem varovancu ...

Drago Wernig - TAKA

Darko Milanič spregovoril o Luki Zahoviću.

Trener Maribora Darko Milanič na novinarski konferenci po koncu večnega derbija, ki se je končal z remijem (1:1) ni želel govoriti o svojem trenutno suspendiranem šefu in nekdanjem soigralcu pri Partizanu ter slovenski reprezentanci Zlatku Zahoviću. Jasno je bilo, da bo Primorec po koncu obračuna z Olimpijo dobil tudi vprašanje o aferi Zahović, a se je odločil, da nanj ne bo odgovoril.

Je pa Milanič spregovoril o drugem Zahoviću pri vijoličastih, Luki. V prejšnji sezoni najboljši strelec Maribora se v letošnji sezoni ni izkazal. Jesenski del je imel ogromno težav s poškodbami, v spomladanskem delu pa je zapadel v strelsko krizo. Do tekme z Olimpijo se je samo na tekmi z Ankaranom vpisal med strelce (to je bil tudi njegov prvi zadetek v sezoni), zaradi številnih zgrešenih priložnosti pa se je znašel pod plazom kritik.

luka zahovic
Grega Wernig
Včeraj ga je Darko Milanič prvič v spomladanskem delu sezone pustil na klopi za rezervne nogometaše, v igro ga je poslal v nadaljevanju tekme in Zahović je uspel zabiti zadetek. Primorski strateg je pojasnil, da je Zahovića na klopi pustil zato, ker je želel v začetni enajsterici z Valonom Ahmedijem dvigniti agresivnost, zadetek Zahovića pa je pokomentiral z naslednjimi besedami: "To pomeni veliko za njegovo samozavest. Kaj pomeni za nas, pa bomo videli na naslednjih tekmah."