© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.03.2018 08:23:33

Zaradi sibirskih razmer je usoda tekem 20. kroga 1. SNL negotova. Katera najbolj ‘visi’, kje bi bile primernejše drsalke?

NK Domžale

Vremenske razmere še naprej nagajajo nogometu.

Zima noče obupati, vremenske razmere so proti nogometu še naprej "sovražno nastrojene" in samo po sebi se zastavlja logično vprašanje, kakšna bo usoda prihajajočih tekem 20. prvenstvenega kroga. Če smo iskreni, napovedi nikakor niso obetavne, sicer pa so pari Aluminij – Krško (petek ob 18. uri), Rudar – Ankaran (sobota ob 13. uri), Triglav – Maribor (sobota ob 15. uri), Domžale – Celje (sobota ob 17. uri) in Gorica – Olimpija (nedelja ob 16.55).

Letos bi moralo biti na slovenskem prvoligaškem prizorišču odigranih šest tekem, pod streho so le štiri. Zadnji konec tedna so sibirske razmere dvoboja Rudar – Domžale in Krško – Gorica prestavile na poznejši, nogometu prijaznejši termin, zdaj pa je povsem legitimno vprašanje, kakšna bo usoda dvobojev drugega "spomladanskega" kroga. V tem trenutku se zdi, da je "varen" le nedeljski spopad med Gorico in Olimpijo v mestu vrtnic, na preostalih štirih stadionih, ki bi morali gostiti prihajajoče preizkušnje, pa je stanje vse prej kot spodbudno. Ali če hočete, skrb zbujajoče!

Za uvod v 20. krog bi se morali v petek udariti nogometaši Aluminija in Krškega. Če bi morala biti tekma odigrana danes, se to gotovo ne bi zgodilo, medtem pa si v Kidričevem prizadevajo, da bi zagotovili ustrezne pogoje, ampak … "V ponedeljek je bilo igrišče očiščeno, toda vmes je znova zapadlo kar nekaj novega snega. Seveda smo ga odstranili, a nizke temperature so res velik problem. Površina je zelo trda, zamrznjena, nevarna … Ne, ne moremo zagotoviti, da bo tekma lahko odigrana. Tega ne more zagotoviti nihče," je povedal prvi mož Aluminija Zvonko Jevšovar.

V gorenjski prestolnici živijo v pričakovanju obračuna z aktualnimi prvaki iz Ljudskega vrta, a vsaj za zdaj je kranjski stadion še vedno okovan v sneg in led. "Trudimo se po najboljših močeh, da bi igrišče pripravili za igranje tekme, vendar je jasno, da je veliko odvisno od vremenskih razmer v teh dneh. Če se bodo uresničile napovedi vremenoslovcev, moram povedati, da nismo pretirano optimistični, saj bo v tem primeru praktično nemogoče igrati," pravi sekretar Triglava Gorazd Kužnik.

Domžalčani še vedno čakajo na prvo letošnjo tekmo. Če bo obveljal napovedani razpored, bodo v poznem sobotnem popoldnevu gostili Celjane, a tudi podoba stadiona ob Kamniški Bistrici ni ravno obetavna. "Dodatno težavo predstavlja vnovična slaba napoved za vikend. Veliko bo odvisno od tega, v kolikšni meri se bo uresničila. Če bo spet nametalo sneg, bomo imeli težave, seveda pa jih povzročajo tudi nizke temperature. Za zdaj je usoda dvoboja s Celjem vsekakor negotova. Morda bi bila lahko ena od možnosti prestavitev na nedeljski termin," je pojasnil tehnični direktor dvakratnih prvakov Grega Krmavnar.

Prejšnji konec tedna so bili v Velenju proti naravi nemočni in prestavitev spopada z Domžalami je bila edina logična poteza. Za soboto je predvidena tekma z Ankaranom, toda težav Ob jezeru je še vedno veliko. Ogromno. "Igrišče smo očistili, toda v ponedeljek je veter spet napihal približno pet centimetrov pršiča in ob izjemno nizkih temperatura se je naredila ledena ploskev, ob kateri smo nemočni. Če smo odkriti, bi bile v tem trenutku za odhod na igrišče najprimernejše drsalke. Prav tako moramo vedeti, da je situacija pri nas zaradi bližine jezera specifična; veliko je vlage, kar celotno delo še otežuje. Proti naravi včasih ne gre, ampak trudimo se, res se trudimo po najboljših močeh, da bi nam uspelo. Ker komaj čakamo, da bi lahko začeli igrati," je razkril direktor knapov Marko Čepelnik.