© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.02.2018 12:30:40

To pa je DOSEŽEK! Jasmin Handanović REKORDER lige prvakov, "skrijeta" se lahko celo Buffon in Casillas ...

Drago Wernig - TAKA

Vratar Maribora Jasmin Handanović in njegov rekorden dosežek v ligi prvakov.

Izločilni boji v letošnji sezoni lige prvakov so se začeli, žal brez udeležbe slovenskega predstavnika. Maribor je v skupinskem delu končal na četrtem mestu in ostal tudi brez uvrstitve v šestnajstino finala lige Europa, zato pa se je eden od mariborskih nogometašev z zlatimi črkami zapisal v zgodovino tega tekmovanja.

Vratarju Jasminu Handanoviću je namreč uspelo nekaj, o čemer njegovi izkušenejši kolegi lahko zgolj sanjajo. Vratarju Maribora v hrbet gledata tudi Gianluigi Buffon in Iker Casillas, svojevrsten rekord pa je Slovenec postavil na gostovanju v Liverpoolu, ko je domači ekipi ubranil strel z enajstmetrovke. Tako je postal najstarejši vratar v zgodovini lige prvakov, ki mu je uspelo ubraniti strel z bele točke. 1. novembra je bil namreč star 39 let in 274 dni.

Zanimivo, v letošnji sezoni smo dobili tudi najmlajšega vratarja v zgodovini lige prvakov, ki je ubranil strel z bele točke. To je postal vratar Benfice Mile Svilar, ki mu je to uspelo 31. oktobra proti Manchester Unitedu, takrat pa je bil star 18 let in 65 dni.