© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.01.2018 13:22:12

KONEC DVOMOV! Marvan Kabha podpisal za HAPOEL! Mariboru LEPA ODŠKODNINA, ob tem pa še VELIKI BONUSI in tudi ...

vszi

Zdaj dvomov ni več: Marvan Kabha je zapustil Maribor in bo v prihodnje žogo brcal pri Hapoelu Be'er Shevi.

Klub, ki ga je Maribor izločil v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, je torej le uspel v svoji nameri in je v svoje vrste pripeljal izraelskega reprezentanta Marvana Kabho. Prestop zdaj že nekdanjega nogometaša vijoličastih nazaj v Izrael se je počasi že prevešal v pravo sago s številnimi preobrati, na koncu se je uresničil prvoten scenarij, po katerem je Kabha podpisal za Hapoel Be'er Shevo. 

Po naših informacijah je Kabha s Hapoelom podpisal 4,5-letno pogodbo, Mariboru pa bo pripadla odškodnina okrog 400 tisoč evrov! A to še ni vse. Kot smo uspeli izvedeti, si je Maribor zagotovil tudi kar 40-odstotkov od morebitnega naslednjega prestopa Izraelca, hkrati je Hapoel obvezan, da Štajercem izplača še bonus (višina le-tega ni znana), v primeru, da se uvrsti v ligo prvakov.

Ni kaj, Mariboru je uspel še en lep prestop, čeprav so mnogi mariborski navijači prepričani, da bi lahko za 26-letnega vezista vijoličasti iztržili več. A Zlatko Zahović ni želel stati na poti nogometašu, ki se je na vsak način želel vrniti v Izrael, še posebej ne po tem, ko je Kabha pokazal veliko mero lojalnosti, ko je oktobra podpisal novo pogodbo s Štajerci samo zato, da bi štirinajstkratni slovenski državni prvaki zanj iztržili odškodnino. Ker bi se mu prejšnja pogodba iztekla po koncu letošnje sezone, bi seveda Kabha lahko klub zapustil brez plačila odškodnine ...