© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.12.2017 10:15:10

Pokopal jih je, vzel jim je točko, oni pa ... VELIČASTEN novogoriški priklon VELIKI LEGENDI slovenskega nogometa Marcosu Tavaresu

www.alesfevzer.com

Neverjeten novogoriški priklon Marcosu Tavaresu.

Zaploskali so mu vsi. Prav vsi! Tudi nasprotniki. Ko je Marcos Tavares v soboto zvečer v Ljudskem vrtu odločil tekmo med Mariborom in Gorico, mu je uspelo nekaj epskega. Zabil je namreč svoj 131. zadetek v Prvi ligi Telekom Slovenije, s čemer je postal najboljši strelec slovenske lige vseh časov. Soigralci so ga na rokah metali v zrak, navijači Maribora so vzklikali njegovo ime, priklonili pa so se mu tudi v - Novi Gorici! Pa čeprav je njihovemu klubu vzel dragoceno točko.

Facebook stran To je Gorica, ki temeljito spremlja dogajanje v novogoriškem klubu, je postregla s priklonom Tavaresu, ob katerem se ježi koža. Pristaši modro-belih so na veličasten način DVIGNILI V NEBO legendarnega kapetana Maribora, ob njihovih besedah je težko ostati ravnodušen. In prav je tako! Rivalstvo je rivalstvo, priznati nekomu, da je VELIKAN, pa prav tako nekaj, zaradi česar je nogomet tako poseben.

Zapis novogoriških navijačev objavljamo v celoti:

"Navkljub dejstvu, da smo navijači Gorice in da nas ta zadetek iskreno boli, pa smo hkrati tudi navijači slovenskega klubskega nogometa in dolžnost vseh nas kot takšnih je, da se za konec današnjega (za nas grenkega ) večera poklonimo velikemu igralcu in človeku, ki ga brez dvoma lahko označimo za legendo, ne samo Maribora, temveč tudi celotnega slovenskega nogometa. V čast in veselje nam je (bilo) spremljati in občudovati napadalca kova Marcosa Magna Moralesa Tavaresa, ki je ne le kot igralce, temveč tudi kot človek lahko za zgled vsem mladim športnikom ter nogometnim privržencem ne glede na to, za katere barve jim bije njihovo srce. Zato na tem mestu, v imenu strani 'To je Gorica', izrekamo velik poklon legendi in najboljšemu strelcu državnega nogometnega prvenstva vseh časov! To, da je en igralec potreboval več kot polnih 10 let, da je zrušil strelski rekord Prve lige pa priča o veličini in teži dosežka še ene žive legende slovenskega nogometa Štefana Škaperja, ki bo še lep čas veljal za napadalca z najbolj ubijalskim občutkom za gol, kar jih je kdajkoli teptalo slovenske prvoligaške zelenice. SPOŠTOVANJE LEGENDAM... ČAR NOGOMETA ONKRAJ BARVE DRESA!"