© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
01.12.2017 09:53:58

VROČI GROF Rudi Požeg Vancaš: To, kar je naredil DUŠAN KOSIĆ, je težko, glede MARIBORA pa je takole …

Drago Wernig - TAKA

Celjska desetica je v končnici jesenskega dela sezone v zelo dobri formi.

Celjani so ujeli želeni ritem. V prejšnjem krogu so proti Mariboru slavili že četrtič zapored, skupaj s pokalno preizkušnjo v Fazaneriji so zmagali petkrat. "Že prej bi lahko dobili kakšen dvoboj, pa ga nismo. Mogoče se nam je zdaj malce vrnilo, je pa dejstvo, da nam v zadnjem obdobju uspeva marsikaj. Na treningih nam gre odlično in to znamo prenesti tudi na tekme. Prizadevamo si dosledno izpolnjevati vse trenerjeve zahteve, kar se nam vrača na najboljši možni način. Verjamem, da lahko ta pozitiven niz nadaljujemo," pravi Rudi Požeg Vancaš, ki je prav gotovo eden od najbolj vročih grofov, v dvoboju z vijoličastimi je s čudovitim strelom načel mrežo prvakov.

Zdaj ni več nobenega dvoma, da je vodstvo kluba opravilo odličen posel, ko je k sodelovanju privabilo Dušana Kosića. Ko ga je prepričalo, da je selektorski stolček v mlajši reprezentančni selekciji zamenjal za prvoligaškega. "Naredil je nekaj, kar je zelo težko narediti. Zdaj smo videti kot ekipa. Kot kolektiv, ki ve, kaj hoče, in v katerem ne igra vsak zase, veliko pozornosti pa posvečamo tudi igri v obrambi. Dobri smo v dvobojih, smo organizirani in disciplinirani. Zelo smo povezani. Ne le na igrišču, tudi zunaj njega. Veliko se pogovarjamo med seboj, takšni ali drugačni sestanki so na vrsti skoraj vsak dan. Trener se nadvse trudi, da bi bili tudi psihološko na primerni ravni, dovolj samozavestni, in menim, da mu kar dobro uspeva. V moštvu vlada en sam optimizem in vesel sem, da je Dušan Kosić prišel v Celje," je povedal Rudi Požeg Vancaš, ki ima pogodbo s Celjani sklenjeno le še do konca sezone. Tudi zato zimski odhod nikakor ni izključen. "Veliko se govori o tem, da bi lahko odšel, a verjemite, da sem v tem trenutku stoodstotno osredotočen na svoje obveznosti v Celju, kjer se počutim odlično. Četudi ostanem, mi ne bo manjkalo ničesar. Po slabšem začetku zdaj igramo odlično, ujeli smo se, kar me seveda navdaja z zadovoljstvom."

Že nekaj časa je slišati namigovanja o domnevnem zanimanju Maribora. Je bil zato motiv v štajerskem dvoboju še bolj izrazit? "Hja, o tem se šušlja že kar nekaj časa, a glede tega ni nič konkretnega, z menoj se o takšni možnosti ni pogovarjal nihče. Morda sem bil nekje v podzavesti motiviran še bolj kot sicer, a tudi če tega ne bi bilo, motiv proti Mariboru nikakor ne bi bil vprašljiv. Ne more biti. Proti ekipi, ki igra v ligi prvakov, se hoče vsak še posebej dokazati, vijoličasti na tribune privabijo tudi več gledalcev, ozračje je prav tako spodbudno."