© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2017 10:16:46

Darko Milanič PRED TEŽKO PREIZKUŠNJO: Tokrat bo DRUGAČE!

Grega Wernig

Nocoj ob 20.20 se v domžalskem Športnem parku obeta prava poslastica, saj se bosta v derbiju 14. kroga slovenskega prvenstva pomerila Domžale in Maribor.

Vijoličasti bi z morebitno zmago vsaj za en dan spet zasedli vrh lestvice, ki ga z dvema točkama naskoka drži Olimpija.

To bo zadnja preizkušnja aktualnih prvakov pred novo tekmo v skupinskem delu lige prvakov. Tam jih čez štiri dni čaka gostovanje na kultnem Anfieldu. Četa trenerja Darka Milaniča se bo gotovo želela pokazati v precej boljši luči, kot ob medsebojnem dvoboju z Angleži v Ljudskem vrtu, kjer so Redsi slavili kar s 7:0.

Lahko bi rekli, da je današnja tekma za Mariborčane generalka pred zahtevnim gostovanjem na Otoku, a trener Milanič se s tem ne strinja. "Ne sprejemamo je kot generalko," je dejal mariborski strateg, nato pa še dodatno razložil svoje besede: "Gre za zahtevno tekmo državnega prvenstva. Proti tekmecu, ki ima svojo strategijo, z nekaterimi zelo dobrimi segmenti igre. In predvsem kot tekmo, ki je zelo pomembna za nas. Bo pa spoznanje, da moramo opraviti tako intenzivno preizkušnjo pred naslednjim evropskim izzivom, zelo dobro za nas."

Seveda je izkušeni trenerski maček sestavil strategijo, s katero se bo lotil Domžalčanov, ki so v zadnjih dveh nastopih pokazali, da so spet ujeli formo. Navsezadnje so ob dveh zmagah zabili kar devet golov. "Naš namen bo onemogočiti njihovo glavno orožje, ne bomo pa niti po naključju igrali v zaprti postavitvi. Seveda se bomo v določenem delu tekme morali znati tudi ubraniti, a bomo skušali biti kombinatorni. Zaradi rezultatov, ki jih imamo, se ekipe ob prihodu v Ljudski vrt odločajo za izrazito obrambno usmeritev in to nam povzroča nekaj težav. V gosteh je nekoliko več prostora za naše napade in verjamem, da bomo to izkoristili."

Od zadnje zmage Maribora v domžalskem Športnem parku sta minili dobri dve leti, bilo je 25. julija, ko so vijoličasti slavili 1:0 in nazadnje iz Domžal odšli s tremi točkami. "Trenutek je idealen, da to razmerje obrnemo sebi v prid," je zaključil Milanič.