© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
26.08.2017 17:04:36

Kaj pred VEČNIM DERBIJEM napoveduje Bojan Prašnikar! Olimpija nima niti enega ...

Arsen Perić

Bojan Prašnikar je v svoji trenerski karieri vodil tako zmaje kot vijoličaste.

Zato je tudi eden od bolj zanimivih sogovornikov, ko pride do spopada večnih rivalov.

"Ta derbi je prišel v pravem trenutku po velikem uspehu slovenskega in mariborskega nogometa. Nihče nima kakšne bistvene prednosti. Olimpija igra doma in ni utrujena po evropskih tekmah, Maribor pa igra v gosteh po velikem rezultatu, ki ga je dosegel v Evropi. V vsakem primeru nikomur ne pripisujem velike prednosti, možnosti obeh so polovične," nam je zaupal.

Pravi, da utrujenost Mariborčanov ne bo vplivala na njihov pristop oziroma formo. "Prvenstvo je še v prvi tretjini in vse ekipe stopnjujejo formo oziroma so jo zdaj že počasi ulovile. Tako Olimpija kot Maribor bosta v tekmo šla s svojimi najmočnejšimi orožji. Pričakujemo lahko pravo prvenstveno tekmo, v kateri bosta obe ekipi morali vložiti vse, če bosta hoteli zmagati. To so derbiji, v katerih nihče ne želi izgubiti."

Temu primerna pa bo tudi taktika, Prašnikar meni, da se nobena ekipa ne bo zagnala v izrazit napad, saj obe vesta, da se jima to lahko hitro maščuje.

"V teh derbijih je zelo pomemben tudi delež posameznikov, ki v vsakem trenutku lahko z eno potezo obrnejo rezultat. Maribor ima svojega aduta v Tavaresu in trdni obrambi, Olimpija pa niti nima igralca, ki bi bil najpomembnejši. V njihovi ekipi je kar nekaj mlajših igralcev, ki v derbiju lahko presenetijo. Po drugi strani ima podobne igralce Maribor, ki bodo na tem derbiju morda dobili svojo priložnost," meni naš sogovornik.