© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2017 14:53:44

Brane Oblak BREZ DLAKE na jeziku: Želeli so, da bi igral za Maribor, rekel sem, da je edina dobra stvar, ki jo imajo ...

Nikola Miljković

Redko kateri slovenski večni derbi mineva brez Braneta Oblaka.

Legendarni nogometaš Olimpije pred tekmo Olimpije in Maribora vedno postreže s kakšno zanimivo izjavo, s katero še dvigne prah pred derbijem. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, Oblak je bil namreč v obširnem intervjuju 'gost' spletne strani Olimpije. 

"Pred kratkim sem prišel iz Španije, kjer sem v 23 dneh prehodil 817 kilometrov. Nekateri potrebujejo več časa, a jaz in moja žena sva odlično pripravljena. Ne gledam dnevnika, ne razmišljam o politiki, ne živciram se. Potrebujem popoln odklop in to je idealen način, da mi to uspe. Še vedno si rad pogledam kakšno dobro nogometno tekmo, vedno bo tako. Človeka ne moreš spremeniti," se je glasil odgovor na to, kaj legendarni slovenski nogometaš počne v tem trenutku. 

Oblak je priznal, da se že zelo veseli nedeljskega derbija v Stožicah, saj ga trenutna zasedba pod taktirko Igorja Biščana spominja na tiste čase, ko sta v zelenem dresu blestela Andraž Šporar in Ezekiel Henty. V odgovoru na vprašanje, kako sam dojema naboj med Mariborom in Ljubljana, pa je postregel z izjemno zanimivo anekdoto: "Maribor je bil vedno v drugi ligi, zato smo igrali samo prijateljske tekme. Jaz nisem razumel, zakaj so nas tako sovražili. Ob vsakem prihodu v Maribor, že pri mladincih, smo se stepli. Ne samo na tekmi, tudi po tekmi. Vedno. Niso nas marali, nikoli mi ni bilo jasno, zakaj. Do neke mere je rivalstvo v redu, ampak sovraštvo ne spada v nogomet. Ko sem zaključeval svojo kariero so me hecali in spraševali, če bi prišel igrati v Maribor. Dejal sem, da imajo v Mariboru samo eno dobro stvar – avtocesto za Ljubljano. Takrat smo prekinili vse stike."