© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.08.2017 14:20:50

V Stožice prihajajo Payet, Evra in Rami, Domžalčani pa imajo svojo računico ter "grozijo" Marseillu

m24.si

Žreb četrtega kroga kvalifikacij za ligo Europa v Nyonu je nogometašem Domžal prinesel sloviti Marseille. Domžalčane tako še visoka francoska ovira loči od nastopa v skupinskem delu lige Europa.

Izbranci Simona Rožmana so po Freiburgu dobili še eno, še uglednejše evropsko nogometno ime. Marseille je bil ustanovljen pred 117 leti, igra na prenovljenem stadionu Velodrome, ki sprejme približno 67.000 gledalcev.

V minuli sezoni je bil v domačem prvenstvu šele peti, a v novo sezono vstopa precej bolj ambiciozno, nekateri mu napovedujejo tudi boj za prvaka s PSG-jem in Monacom. Med izbranci trenerja Rudija Garcie igrajo nekatera uveljavljena nogometna imena, kot so Dimitri Payet, Patrice Evra, Adil Rami, Valere Germain, Luiz Gustavo, Steve Mandanda in drugi.

Doslej so bili Marseillčani devetkrat francoski prvaki, nazadnje v sezoni 2009/10, enkrat so slavili v ligi prvakov ter bili še enkrat finalisti, v ligi Europa pa so dvakrat prišli v finale, in sicer v sezonah 1998/99 in 2003/04.

"Vedeli smo, da nas za preboj v ligo Europa čaka izjemno visoka ovira in žreb je to potrdil. Pred nami sta dve novi izjemni tekmi, pravi spektakel se obeta že 17. avgusta v Stožicah. S podporo, kot smo jo bili deležni včeraj, pa smo že dokazali, da je možno prav vse. V kratkem času bomo v evropskih tekmovanjih gostili še tretjo ekipo iz najmočnejših petih lig, kar je izjemen dosežek. Nikakor pa se tu ne mislimo ustaviti," je za domžalsko spletno stran povedal športni direktor Matej Oražem.

Trener Simon Rožman pa ga je dopolnil: "Vsi se dobro zavedamo kakovosti francoskega moštva in hkrati vemo, kaj Marseille pomeni v evropskem prostoru. Nedvomno lahko rečem, da bomo naredili vse, kar je v naši moči, da uresničimo naše sanje. V tem času pred prvo tekmo se bomo skušali čim bolje pripraviti nanje in tako prvo tekmo pred našimi navijači pričakati v najboljši možni podobi. Znova se nadejamo močne podpore rumene družine, ki je na vseh treh letošnjih evropskih tekmah dodala pomemben kamenček v mozaik naših zmag."