© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
01.08.2017 10:15:57

Mariboru se nasmiha velikanska sreča in nagrada: Liga prvakov se zdaj zdi še bližje!

Drago Wernig - TAKA

Še pred točno tednom dni se je kaj takšnega zdelo nemogoče. Toda kar naenkrat je uresničitev do pred kratkim skoraj nemogočega scenarija povsem mogoča.

Vijoličasti se v tej sezoni zares ne morejo pritoževati nad razpletom kvalifikacij za ligo prvakov. Ne nad žrebom ne nad razpletom dvobojev, ki neposredno vplivajo na njihovo nadaljnjo usodo. Dobro, v 2. krogu kvalifikacij za najelitnejše svetovno klubsko tekmovanje bi lahko Štajerci dobili tudi kakšnega lažjega tekmeca od prvaka BiH Zrinjskega, toda v bobnu je bil tudi kakšen težji tekmec. Zagotovo pa so Mariborčani v 3. krogu kvalifikacij dobili najlažjega možnega nasprotnika – zmagovalca v paru med islandskim Hafnarfjördurjem in Vikingurjem s Ferskih otokov.

O moči Islandcev smo se lahko prepričali v Ljudskem vrtu, ko so slovenski državni prvaki slavili z 1:0, njihova prednost pa bi lahko oziroma bi morala biti tudi višja. Na jutrišnjem dvoboju na Islandiji tako štirinajstkratni slovenski državni prvaki ne bi smeli imeti prevelikih težav pri zagotavljanju napredovanja in vsaj skupinskega dela lige Europa, če bodo imeli nekaj sreče, bodo lahko dobili tudi lažjega tekmeca v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov!

Ne eden ne dva ne trije. Štirje!
Pred tednom dni Mariborčani o čem takšnem niso upali niti sanjati. Jasno, če bi šlo vse po pričakovanjih – če bi torej napredovali vsi klubi, ki so imeli v 3. krogu status nosilcev –, bi bil Maribor v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov zagotovo med nenosilci. Tudi če bi en nosilec izpadel, bi bili Štajerci med nenosilci.

Tako bi bilo tudi, če bi izpadla dva. Ali celo trije. Da bi Maribor skočil iz bobna, kjer so nenosilci, v boben z nosilci, bi morali izpasti kar štirje klubi, ki imajo višji koeficient od vijoličastih. Zdi se precej nemogoče, kajne? A vendar po prvih tekmah 3. kroga kvalifikacij kaže, da bi lahko izpadlo kar sedem od osmih klubov, ki imajo višji koeficient od Štajercev!


CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBRETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!