© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2017 09:01:47

Uf, kakšna ocena trenerja Zrinjskega. Kaj tako podcenjujočega o Mariboru pa že dolgo ne!

Blaž Slišković pred dvobojem z vijoličastimi še dodatno ogreva ozračje.

Zadnjo prijateljsko preizkušnjo varovancev Darka Milaniča proti Krasnodarju, na kateri so Rusi zmagali z 2:0, je s tribun Ljudskega vrta spremljal tudi trener Zrinjskega. In se v Mostar vrnil zadovoljen. Še več, zelo zadovoljen. Nekaj časa se sicer ni oglašal, a zdaj je očitno ocenil, da je vendarle napočil čas, da razkrije svoje vtise iz štajerske prestolnice in pričakovanja pred obračunom s slovenskimi prvaki.

"Glede na to, da je igral proti res izjemno kakovostnemu nasprotniku, je o tem morda nehvaležno govoriti, toda v posameznih trenutkih je bil Maribor kot ekipa, ki jo čaka tekma v kvalifikacijah za ligo prvakov, videti smešno," je v pogovoru za Dnevni list povedal Blaž Slišković in nato utemeljil svojo misel, ki bi morala vijoličaste še dodatno motivirati: "Ne vem, morda pa so namenoma izbrali tako močnega tekmeca, da bi ustvarili takšno sliko, ampak Krasnodar je prevladoval tako telesno kot taktično. Imel je posest žoge, priložnosti, vse. Razlika je bila dejansko ogromna, a po drugi strani mi pride na misel, da bi Maribor proti primernejšemu nasprotniku, proti sebi enakemu, gotovo pokazal precej več."

Trener Zrinjskega ne skriva, da je z videnim pod Kalvarijo zadovoljen. "Zadovoljen sem bolj, kot sem bil pred tem. Ne bom rekel, da je tudi manj strahu, ker ga v niti enem trenutku ni bilo, boljši izraz je spoštovanje. Drži, Maribor še naprej ima desetkrat večji proračun in njegovi cilji sežejo dlje kot izločiti Zrinjski. Toda glede na to, kar sem videl, sem nekako bolj sproščen. Naši tekmeci nikakor niso bavbav. Če sem prej govoril, da imamo 35 odstotkov možnosti, so se zdaj po mojem mnenju povečale za 10 do 15 odstotkov."

Eden od dejavnikov, ki bi lahko vplivali na razplet sredinega dvoboja, so tudi vremenske razmere. V Mostarju je peklensko vroče, živo srebro se nenehno približuje 40 stopinjam Celzija. "Nam bo vroče, njim še bolj, a tudi mi smo se morali prilagoditi specifičnim razmeram in treniramo v času tekme, ob 19. uri," je še povedal Blaž Slišković.