© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
03.07.2017 08:24:10

Nenavaden primer Roka Vodiška: Ne brani, pada mu cena, Olimpija pa mu še vedno ni ponudila nove pogodbe

www.alesfevzer.com

V rokah so imeli aduta za več milijonov evrov, a so se pri Olimpiji začeli resno igrati z ognjem.

Kuj železo, dokler je vroče, pravi stari slovenski pregovor, ki kakopak še kako velja tudi v svetu nogometa. No, v Olimpiji so se očitno na to požvižgali, drugače si pač ni mogoče predstavljati zelo zapletenega položaja, v katerem se je znašel Rok Vodišek.
 
Ko je Olimpijo lani prevzel Luka Elsner, se je moral nemudoma srečati s pomembno odločitvijo: ali po poškodbi prvega vratarja Nejca Vidmarja še naprej zaupati izkušenemu nekdanjemu reprezentantu Aleksandru Šeligi ali pa potegniti tvegano potezo in v ogenj vreči sicer nadarjenega, a še rosno mladega Roka Vodiška. Zdaj že nekdanji trener edinega ljubljanskega prvoligaša se je odločil, da bo talentu dal prednost pred izkušnjami. Šeliga je moral tako na klop, med vratnici pa je stopil Vodišek. Ni minilo dolgo, ko so se v medijih že pojavili prvi zapisi: "Olimpija dobila novega Jana Oblaka!" In tudi: "Ko bo odšel, bodo zmaji z njim mastno zaslužili!"

PRVEGA PO ŠELE 518 MINUTAH
Vse to je bilo razumljivo in edino logično, Vodišek je namreč svojo kariero v članskem moštvu Olimpije začel res spodbudno. Na prvih petih tekmah je mrežo ohranil nedotaknjeno, po dolgih 518 minutah ga je kot prvi premagal šele Ibrahim Arafat, tedaj še član Krškega, zdaj že nogometaš Aluminija. V nadaljevanju sezone je bil Vodišek kot Olimpija: na trenutke je blestel, na trenutke je bil povprečen, bili so tudi trenutki, ko je bil slab. A za fanta, ki je šele lanskega decembra postal polnoleten, so tudi napake nekaj povsem normalnega. Saj niti Oblak ni bil popoln, ko je prav tako kot najstnik branil gol Olimpije … Toda kljub očitnim rezervam je glas o novem "mulcu" v golu Olimpije hitro segel zunaj slovenskih meja, pred nekaj tedni so se pojavili tudi prvi konkretnejši namigi o tem, kje bi lahko nadaljeval kariero.

rok vodisek
Drago Wernig - TAKA

 
PREVEČ ZA NEKOGA S KLOPI
Kot smo izvedeli, je (bilo) zanimanje Napolija za njegove usluge več kot resno. Neapeljčani so v Vodišku prepoznali vratarja, ki bi jim čez čas lahko še kako koristil. Povsem logično je, da nanj niso gledali kot na takojšnjo zamenjavo za izkušenega Pepeja Reino, ampak bolj kot na fanta, ki bi bil čez nekaj let dorasel vsem izzivom italijanskega nogometa. Stik med kluboma je bil vzpostavljen, govor je že stekel tudi o odškodnini. Milan Mandarić je dal kolegu izpod Vezuva Aureliu De Laurentiisu jasno vedeti, da Vodišek ni poceni. "Med tremi in štirimi milijoni evrov," je tedaj odgovoril nogometašev agent Elvis Bašanović, ko so ga italijanski mediji povprašali o tem, koliko bi Vodišek lahko stal sinje modre. Kljub odkritemu spogledovanju pa vsaj do danes do prestopa še ni prišlo. Saj ne, da so si v Napoliju premislili, jih je pa po naših informacijah neprijetno presenetilo ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI ŠTEVILKI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!