© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.06.2017 16:54:40

Milanič: Pomembno je, da je Mešanović zadel, je pa v še več akcijah pokazal dobre zadeve

facebook nk maribor

Mariborski nogometaši se pospešeno pripravljajo na začetek nove sezone, 15. julija bo na sporedu prvi krog novega domačega prvenstva, nekaj dni pred tem pa vijoličaste v Mostarju proti Zrinjskemu čaka prva tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Varovanci Darka Milaniča so že odigrali tri pripravljalne tekme in če gre soditi po rezultatih, je njihova pripravljenost iz dneva v dan boljša. Potem ko so najprej z 1:2 izgubili z Osijekom (strelec Ahmedi), potem remizirali (1:1) z makedonsko Škendijo (Bohar), so na tretji tekmi z 2:0 premagali ruski Ural (Mešanović, Bajde).

Četrtkov test številka tri je uspel v številnih pogledih. "Po tej vročini je fantom treba najprej čestitati, da vzdržijo na igrišču, saj je težko igrati v takšnih razmerah," je v odzivu po zmagi poudaril Milanič. "Že v prvem polčasu smo si priigrali lepe priložnosti, imeli dobre prehode v protinapade. Manjkali so le zadetki, ki pa so prišli v nadaljevanju tekme. Smer je prava, veseli prizadevnost. Doslej sem precej menjaval, preizkušamo različne zadeve in smo na dobri poti."

Ko novinec zatrese mrežo že na prvi tekmi, kot je uspelo Jasminu Mešanoviću proti Uralu, imajo v taboru slovenskih prvakov še razlog več za zadovoljstvo. "Zanj je zelo pomembno, da je zadel. S tem raste samozavest, ni pa šlo le za gol. V več akcijah je pokazal dobre zadeve. Od njega pričakujem zadetke, da nas bo naredil še boljše in bomo imeli dovolj razlogov za zadovoljstvo."

TAVARES: NISEM ČUTIL BOLEČINE
"Zelo sem vesel, da sem prvič igral v tem pripravljalnem obdobju. Med tekmo nisem čutil bolečin in upam, da bo vse okej tudi v prihodnje," je pojasnil kapetan Marcos Tavares, ki je ob prvem poletnem nastopu igral z novim soigralcem v napadu.

"Super začetek za Jasmina, takoj je zabil. Napadalci živimo za gole in upam, da jih bo veliko dosegel v vijoličastem dresu. Dobro smo ga sprejeli, hitro bo spoznal, kakšno ozračje imamo v naši slačilnici. Dobro delamo, opazno je tudi po kombinacijah na igrišču, da smo uigrani, usklajeni. Potrebujemo takšne tekme, kot je bila proti Uralu. Za samozavest, utrjevanje zmagovalne miselnosti. Bilo je vroče, a smo igrali dobro. Rastemo iz tekme v tekmo in ne dvomim, da bomo dosegli želen nivo pred začetkom evropskih kvalifikacij."

Ekipa je danes še zadnji dan v prekmurski pripravljalni bazi, ob vrnitvi pa se bodo aktivnosti za ta del zaključile s tekmo v Gornji Radgoni proti Vardarju (ob 18. uri).