© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.06.2017 20:24:31

Oglasil se je Luka Elsner: Zamer ni, lahko bi dobili novo veliko trenersko ime

Grega Wernig

Nekdanji strateg Olimpije je moral je moral klop slovenskih državnih prvakov iz sezone 2015/16 zapustiti po domačem porazu z velenjskim Rudarjem, ki se je zgodil v drugem krogu spomladanskega dela minule sezone.

Predsednik kluba iz prestolnice Milan Mandarić je, kot nič kolikokrat doslej, povlekel znano potezo in odpustil nadarjenega 34-letnega strokovnjaka, ki je bil le še ena žrtev več vrha edinega ljubljanskega prvoligaša. 


Zdaj je prvič spregovoril za slovenske športne medije. V intervjuju za informativno oddajo 24UR je spregovoril o svojem slovesu z ljubljanske klopi, namenil nekaj besed o novem trenerju zeleno-belih Igorju Bišćanu, slovenski izbrani vrsti, ki jo v soboto čaka kvalifikacijski obračun za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018 z Malto.

"Zamer ni. V profesionalnem športu, še posebej nogometu prostora za zamere in negativno držo preprosto ni. Po odhodu iz Olimpije sem se posvetil dodatnemu izobraževanju, kar je za trenerja v razvoju izjemno pomembno. Tudi osebnostno sem se iz minule izkušnje marsikaj pozitivnega naučil," je dejal nekdanji nogometaš francoske Nice in Domžal.

Novega trenerja na ljubljanski klopi ne pozna najbolje. "V kolikor bo imel več miru lahko dobimo novo veliko trenersko ime. Brez dvoma pa bo potrebna večja konsistentnost, če bo Olimpija želela ponoviti slavje iz lanskega leta."

O ponudbah, ki naj bi v zadnjih dneh prispele na njegov naslov, ni želel preveč razpredati. "V svojem življenju sem zamenjal toliko krajev, da nisem izbirčen glede novega trenerskega izziva," še za 24UR dejal Luka Elsner.