© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
02.06.2017 08:04:24

Kaj se dogaja v Krškem? Gliha zanetil vojno

Grega Wernig

Iz zanesljivega vira smo dobili namig, da sta se v upravnem odboru krškega prvoligaša nasprotujoči si struji glede nadaljnje prihodnosti kluba.

Krčani so v pravkar končani sezoni uresničili osnovni namen. Ohranili so prvoligaški status, trepetali niso niti pred morebitnimi dodatnimi kvalifikacijami, in po vsem tem bi lahko sklepali, da imajo na Stadionu Matije Gubca dovolj razlogov za zadovoljstvo. Da so razmere skoraj idilične, toda resnica je drugačna. Precej drugačna. Po naših informacijah se je namreč znotraj upravnega odbora zanetila prava mala vojna o tem, kakšna naj bi bila nadaljnja vizija kluba, ki si je na slovenskem prvoligaškem prizorišču v preteklem obdobju pridobil veliko simpatij in je predstavljal pravšnjo osvežitev. Zlasti z začetno fanatično vnemo, s katero so se lotili izzivov.
Vendar »zgolj« zagnanost kmalu ni bila dovolj, treba je bilo zagotoviti tudi dodatna finančna sredstva. V mestu nuklearke so jih našli v investitorjih iz tujine, ki so pri nas postali prava modna muha, hkrati vzbujajo veliko dvoma.
Sklenili so dogovor o sodelovanju s švicarsko družbo JSP Sports Group AG, na čelu katere so sicer Srbi. In popolnoma logično, da na sončno stran Alp niso prišli z namenom, da bi bili Dedek Mraz. Ne zanimajo jih zgolj in samo tekmovalni dosežki, temveč je njihov primarni cilj zaslužek. S prodajo vstopnic, televizijskimi pravicami in marketinškimi dejavnostmi je to nemogoče doseči, veliko večje so možnosti pri prodaji mladih, obetavnih igralcev. In vlagatelji so zato menda že skovali "peklenski načrt"...
CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI