© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
11.05.2017 20:02:24

Zakulisne informacije: Pokalni finale Olimpija – Domžale na Bonifiki ogrožen?! Koprčani odgovarjajo ...

Grega Wernig

Ali na Obali res želijo nagajati NZS?

Sklepno dejanje aktualne sezone se bo zgodilo na Bonifiki, ki bo 31. maja prizorišče finala pokalnega tekmovanja, za lovoriko pa se bodo udarili nogometaši Olimpije in Domžal. "Ne, tekma ne bo na Obali," nas je osupnil vir, ki je zatrjeval, da je zelo dobro obveščen. In kaj naj bi bil razlog takšnega morebitnega scenarija? "Za vsem stoji Boris Popović. Na ta način se želi maščevati NZS, ker Koper na prvi stopnji ni dobil tekmovalne licence za prihodnjo sezono. Hkrati župan noče niti pomisliti, da bi lovoriko na 'njegovem' stadionu visoko v zrak dvignil Milan Mandarić," smo dobili utemeljitev.

Da bi si v pristaniškem mestu lahko privoščili kaj takega? Kakopak nam ni preostalo drugega, kot da namig preverimo. Pri najbolj verodostojni osebi, brez katere se v Kopru ne zgodi tako rekoč nič. "Kako, prosim? Zakaj ne bi gostili finala?" se je najprej presenečen odzval Boris Popović. Zelo presenečen. "Kaj ste rekli? Da bi nagajali zvezi? Ah, dajte no, saj vendar nismo otroci. A če ne drugega, ste me nasmejali," je nadaljeval župan in nato v resnem tonu poudaril: "Ne, to ne drži. Nikakor ne. Na kaj takega nismo niti pomislili. Ne vem, kje ste dobili takšno informacijo, a dejstvo je, da ne drži."

Nato se je Boris Popović še enkrat ozrl na rezultate licenciranja. "Mislim, da zveza tega ni naredila nalašč. Da ne gre za načrtno dejanje. In verjamem, da se bo naposled vse skupaj uredilo, kot si želimo. Menim, da smo na pravi poti in da bodo strokovne službe v klubu uredile vse potrebno. Da bodo dopolnile, kar zahteva komisija, in da bo Koper dobil licenco. Res ne vem, kaj je z nami tako zelo narobe, poleg tega tudi ekipa igra vse bolje. Še vedno smo prepričani, da je Koper eden od najbolj urejenih klubov v Sloveniji."