© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
05.05.2017 16:36:38

Ni jih malo, ki predvidevajo črni koprski scenarij! Kaj odgovarjajo na Bonifiki?

Grega Wernig

Vodilni možje prvoligaša z Obale verjamejo, da bodo vendarle dobili tekmovalno licenco za prihodnjo sezono.

V koprskem prvoligašu so v preteklem obdobju vseskozi poudarjali, da ne dvomijo o tem, da bodo kljub postopku prisilne poravnave dobili tekmovalno licenco za prihodnjo sezono. A je niso, zato so bili potem, ko je Komisija NZS za licenciranje razkrila rezultate, neprijetno presenečeni. "Bil je šok, seveda je bil. Iz preprostega razloga, ker smo živeli v prepričanju, da smo v vlogi uresničili vse tisto, kar so od nas zahtevali," se je odzval Valter Valenčič. "Na prvi stopnji resda nismo uspeli, nismo dosegli namena, toda v svoje strokovne službe imamo popolno zaupanje in verjamemo, da bomo drugostopenjskemu organu dokazali, da FC Koper ima vse pogoje za pridobitev licence," je pristavil predsednik koprskega prvoligaša.

"Da, klub ima dolgove. To je znano dejstvo, a jih ima že vrsto let. Gre za staro zgodbo, s katero se nenehno ukvarjamo, ampak to v preteklosti pri pridobivanju licence nikoli ni predstavljalo težave," je še povedal prvi mož kozličkov.


V slovenskem nogometu jih ni tako zelo malo, ki menijo, da bi lahko odločitev Komisije za licenciranje pomenila začetek konca. Črni scenarij. Mrk. "Ne, o tem ne razmišljamo. Nikakor ne. Na kaj takega nočemo niti pomisliti. In nismo. Še enkrat bom poudaril, da verjamem, da bomo dobili licenco. Nismo ne prvi ne zadnji, ki jim na prvi stopnji ni uspelo, a verjamemo, da bomo s pritožbo uspešni. Mislim, da imamo za to vse potrebne argumente. Delamo v dobro kluba, v dobro nogometa in otrok," je odločen Valter Valenčič.