© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.04.2017 17:13:26

Trener Maribora pred derbijem: Izjemna situacija

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani so danes dopoldne opravili zadnji trening pred derbijem, na katerem si želijo tudi teoretično zagotoviti naslov prvaka.

"Imamo izredno priložnost, da že pet krogov pred koncem prvenstva postanemo prvaki. To je izjemna situacija in vse bomo naredili, da bi nam uspelo. Zavedamo se, da bo nasprotnik želel preložiti naše slavje na kakšen drugi dan in nas čaka zahtevna tekma. Vendar je naš motiv velik in opazno je, da vsi že komaj čakajo začetek," v pričakovanju večernega obračuna v Stožicah pravi Darko Milanič.

Drevišnji derbi bo že tretji v zadnjih 24 dneh, kakšnih posebnih presenečenj si ekipi bržčas ne moreta pripraviti. "Bili sta različni tekmi. V Ljubljani smo po dobrem začetku v trenutkih, ko bi morali boljše nadzorovati dogajanje, nehali igrati in namesto povišanja prednosti izgubili tekmo. Na domačem igrišču pa smo prevladovali in se je nasprotnik branil globlje kot na prvi tekmi. Zdaj z njihove strani pričakujem predstavo, podobno tisti v Stožicah. V zadnjem času so menjavali igralce, a so ostali v nespremenjeni postavitvi. Ne pričakujem izrazito napadalno usmerjene Olimpije. Menim, da bodo ubrali previdnejšo strategijo s čakanjem na protinapade," je povedal trener vijoličastih.