© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
24.03.2017 07:54:33

Drama obetavnega Koprčana: Bil sem šokiran, a objokovanje ne bo pomagalo

alesfevzer.com

Zle slutnje so se uresničile. Jan Andrejašič si je na nedeljski tekmi proti Olimpiji v Stožicah koleno poškodoval tako hudo, da mora na operacijo. Za pomembnega člena Kopra je sezone že konec, predvidoma se bo na igrišče vrnil šele jeseni.

Nedeljsko koprsko zadovoljstvo po osvojeni točki v Stožicah je skalila poškodba Jana Andrejašiča. Čeprav obeti niso bili najboljši, so na Bonifiki kakopak verjeli, da ne gre za nič pretresljivo hudega in da bo Igor Pamić kmalu spet lahko računal na nadvse pomemben člen ekipe, toda namesto tega se je zgodil črni scenarij. Pregled z magnetno resonanco je razkril, da je nastradala sprednja križna vez levega kolena, kar pomeni, da mora obetavni desni bočni branilec na operacijo, ki jo bo v prihodnjih desetih dnevih opravil dr. Bogdan Ambrožič. Pred 21-letnim nogometašem je dolgo in zahtevno okrevanje, na prisilnem počitku bo vsaj šest mesecev. Tudi za začetek naslednje sezone torej ne bo pripravljen, predvidoma naj bi se na igrišče vrnil jeseni.

"Ko sem izvedel diagnozo, sem bil seveda šokiran. Težko mi je, zelo težko, ampak dejstvo je, da so tudi poškodbe sestavni del športa, in ne preostane mi drugega, kot da se s tem sprijaznim. Moram se. Čim prej. Treba je dvigniti glavo in iti naprej. Prav gotovo bom storil vse, kar je v mojih močeh, da bi se vrnil še boljši, še bolje pripravljen," je povedal Jan Andrejašič. Njegova barva glasu je bila dovolj zgovorna. Ni skrival, da mu je težko. "Nikoli ni pravi čas za poškodbo, meni se je gotovo pripetila v najbolj nepravem trenutku. V zadnjem času nam je šlo dobro, igra je bila na primerni ravni, forma se je le še stopnjevala ... Škoda, ampak kaj hočemo, objokovanje ne bo pomagalo. Kot sem že povedal, moram dvigniti glavo in iti naprej. Ni konec sveta."


V dozdajšnji karieri tovrstnih težav ni imel. "Ne, zaradi poškodbe še nikoli nisem počival dalj časa, to bo moja prva takšna izkušnja. Toda mnogi so jo že prestali in se uspešno vrnili na igrišče. Ne dvomim o tem, da bo uspelo tudi meni. Pogovarjal sem se že z nekaterimi, ki so morali skozi vse to, kar me čaka, in vsi po vrsti so mi povedali, da je treba vztrajati naprej in biti potrpežljiv ter vseskozi ohranjati pozitivno miselnost. Tudi v klubu mi stojijo ob strani, mi pomagajo, in prepričan sem o tem, da bom spet igral na visoki ravni. Preprosto moram in zares si bom prizadeval, kolikor bo le mogoče, da bi namen tudi uresničil,"  je v odločnem tonu sklenil osmoljenec v koprski zasedbi.