© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.03.2017 19:04:17

Kingsley Boateng: Dobra igra ne pomeni veliko

Drago Wernig - TAKA

Večni derbi, ki je zaznamoval prvi spomladanski krog v Prvi ligi Telekom Slovenije, se je v Ljudskem vrtu končal z zmago Maribora.

Vijoličasti so Olimpijo premagali z 1:0, edini zadetek na srečanju pa je na začetku drugega polčasa dosegel Luka Zahović in svojemu moštvu na vrhu lestvice priboril tri točke prednosti pred aktualnim prvakom iz Ljubljane.

Na omenjenem srečanju je svoj debi v zeleno-belem dresu doživelo kar nekaj posameznikov, med katerimi je tudi mladi italijanski reprezentant Kingsley Boateng. Dvaindvajsetletni krilni napadalec je dvoboj začel v udarni zasedbi, po dobri uri pa je svoje mesto na igrišču prepustil Danielu Avramovskemu. Zdaj pa je pred njim in soigralci tudi prva domača preizlušnja po zimski pavzi, v nedeljo v Stožicah gostuje velenjski Rudar.

"Čas je za zmago, čas je, da začnemo dosegati gole. Na prvi tekmi smo igrali dobro, a nismo zadeli, zato dobra igra ne pomeni veliko. V nedeljo moramo nadaljevati pozitivno. Pričakujem, da se nam bo odprlo v napadu," je odločen temnopolti Italijan.

mitrovic dw
Drago Wernig - TAKA

Odlična novica za vse, ki držijo pesti za Olimpijo, je tudi ta, da se je po težki poškodbi ahilove tetive na zelenice vrnil steber ljubljanske obrambe Nemanja Mitrović. Štiriindvajsetletnik se je v zadnji liniji odlično ujel z izkušenim povratnikom v zmajevo gnezdo Brankom Ilićem. "Branko je izredno izkušen igralec, zato ni težko igrati z njim. V Mariboru sva sicer šele prvič igrala skupaj, a sva se takoj ujela, tako da upam, da bova tvorila dobro partnerstvo. Kar se moje igre tiče, sem bil prav tako zadovoljen, a to je bila prva tekmovalna tekma po poškodbi, zato je še vedno prostor za napredek."

elsner gw
Grega Wernig

Trener Luka Elsner nima večjih težav s sestavo moštva, nekaj težav ima le Danijel Miškić, ki zaradi lažje poškodbe ta teden še ni vadil z ekipo. "Vse poteka po načrtih. Vzdušje v ekipi je dobro, igralci že komaj čakajo tekmo z Rudarjem. Upamo, da se bomo našim navijačem, ki nam nudijo neverjetno podporo, predstavili v dobri luči. Z napadalno, kombinatorno in učinkovito igro, ki bo prinesla veliko energije ekipi in navijačem," je dejal 34-letni strokovnjak na klopi aktualnega državnega prvaka.