© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
01.03.2017 08:28:50

Kaj pa zdaj?! Kitajska padla v vodo. Kakšna bo Kronavetrova prihodnost?

www.alesfevzer.com

Nič ne bo od prestopa Roka Kronavetra na Kitajsko.

V tej megalomanski državi se je včeraj zaključil zimski prestopni rok, še pred zaključkom trgovanja pa nihče od tamkajšnjih klubov ni sporočil, da bi sklenil posel z Olimpijo.

Ob tem se kakopak poraja ključno vprašanje: Ali bo Kronaveter vsaj do poletja dejansko še naprej član aktualnega prvaka Slovenije? Zdi se, da bo res tako, čeravno vse možnosti za njegov odhod iz Ljubljane še niso izključene. Nekje je zimski prestopni rok namreč še vedno odprt, recimo na Japonskem, kjer lahko klubi trgujejo še kar 30 dni, in v Moldaviji (16 dni). Tudi ukrajinski klubi imajo čas še do jutri, Norvežani in Švedi se lahko krepijo vse do konca marca. Toda če Olimpija v več kot dveh mesecih ni uspela najti kupca za svojega zvezdnika, ji dejansko lahko uspe zdaj, ko so številni klubi že sestavili svoje igralske mozaike?

TVEGANA POTEZA 
Precej bolj kot Kronavetrovo slovo od Ljubljane, čeprav si je oziroma si še naprej tudi sam prizadeva za to, naj bi bilo po nekaterih informacijah verjetno to, da bo še naprej član Olimpije. Toda s kakšnim statusom? Med pripravami ni veliko igral, kljub temu je bil med potniki v Turčijo. Da bi bil tam "v izložbi"? Ali da bi bil dobro pripravljen za vsak primer, če do prestopa ne bi prišlo? Toda v soboto ga v kadru ljubljanskega kluba ni bilo, večni derbi je minil brez njegove udeležbe.

Če bo Kronaveter res ostal in če se bo hkrati vrnil v ekipo kot njen aktivni član, se poraja ključno vprašanje, kako se bodo odzvali navijači Olimpije. V mislih imamo predvsem navijaško skupino Green Dragons, ki je na zadnji lanski tekmi dala jasno vedeti, kaj si misli o nogometašu, ki je zabil gol za prvi naslov zmajev po dolgih 21 letih. Grdi kletvici sta še kako odmevali, kljub temu da so okrog skoraj trije meseci, pa se po naših informacijah čustva navijačev niso kaj prida spremenila. Kronavetrova morebitna vrnitev v akcijo v zeleno-belem dresu bi torej lahko bila za vodstvo Olimpije precej tvegana poteza …