© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2017 16:19:42

Zahović tresel bolgarsko mrežo, Maribor remiziral (foto)

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti tudi na četrti prijateljski preizkušnji v Turčiji brez zmagovalca.

Mariborčani so odigrali še četrto prijateljsko tekmo na turških tleh. Tokrat so bili na nasprotni strani nogometaši Ludogorca, tako kot z Arsenalom iz Tule, BATE Borisovom in Oleksandryjo, pa se je tudi obračun z bolgarskimi prvaki razpletel brez zmagovalca, bilo je 2:2 (2:0).

Vijoličasti so si po dobre pol ure igre zagotovili že dva gola prednosti, obakrat je v polno zadel Luka Zahović. Najprej je na prefinjen način premagal nasprotnega vratarja, nakar je bil v drugem poskusu (kazahstanski sodnik je določil ponovitev strela) uspešen iz najstrožje kazni. Bolgari, ki jih že prihajajoči konec tedna čaka uvodna preizkušnja drugega dela prvenstva, so se porazu izognili v zadnji tretjini dvoboja, uspešna sta bila Keseru in Lukoki.

Darko Milanič je s postavo znova kombiniral, nekatera močna orožja so počivala, ekipa iz Ljudskega vrta se je predstavila v zasedbi Handanović, Hodžić, Šme, Rajčević, Viler (od 62. Vršič), Vujčić (od 79. Kabha), Mertelj (od 79. Pihler), Ogrinec (od 70. Bohar), Hotić, Zahović (od 54. Hajrić), Celar (od 46. Bajde).

Galerija