© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.12.2016 19:36:33

Se obeta bomba v Ljudskem vrtu? Maribor želi veliko okrepitev!

Grega Wernig

Nogometaši Maribora so odšli na zaslužen počitek, športni direktor Zlatko Zahović pa je zavihal rokave in krenil po okrepitve.

In iz Srbije prihaja novica, da naj bi Zlatko Zahović poskušal v Ljudski vrt pripeljati nekdanjega slovenskega reprezentančnega branilca Gregorja Balažica, ki je ravnokar končal svojo epizodo pri Partizanu.

28-letni branilec je bil v prejšnji sezoni izjemno pomemben člen začetne enajsterice črno-belih, vse dokler ga ni zaustavila huda poškodba kolena, po kateri ga je najprej čakala nekajmesečna rehabilitacija, nato pa se ni več uspel izboriti za mesto v prvi postavi Partizana.

Pri beograjskem velikanu so zdaj prekinili sodelovanje z nekdanjim slovenskim reprezentantom, se mu z lepo gesto (ogledate si jo lahko v priloženem videoposnetku) zahvalili za dve leti v črno-beli družini, Balažic pa je tako postal prost nogometaš.

balazic
Arsen Perić

V srbskih medijih se je že pojavila informacija, da naj bi zanimanje za osrednjega branilca pokazali pri Mariboru, kjer bi se lahko znašli v škripcih, če ne bodo uspeli podaljšati pogodbe z Markom Šulerjem in Rodrigom Defendijem. Obema osrednjima branilcema vijoličastih se namreč po koncu sezone izteče pogodba.

Sicer naj bi se Balažic bolj nagibal k vnovičnem odhodu v tujino in mu bojda povratek v Slovenijo ne diši najbolj, a zaradi poškodbe in nerednega igranja v zadnjem času se zdi, da bo kakšno konkretno ponudbo iz tujine le stežka dobil. Če k temu dodamo še dejstvo, da je Zahović znan kot športni direktor, ki zna prepričati nogometaša, da naj sprejme ponudbo iz Ljudskega vrta - spomnimo se samo Šulerjevega prihoda -, bi lahko Balažica kaj kmalu videli pod Kalvarijo ...